3 Replies Latest reply on Mar 3, 2016 8:04 AM by david.paulus

    Recent issues with DLP 9.4.100 (Patch 1) on Windows 10

    robsara

      I was just curious if anyone else had experienced issues with DLP 9.4.100 (Patch 1) on Windows 10 after the February updates. We recently started a trial and things had been going well until the other day when machines received their monthly patches. Basically we can't launch Outlook and get some other application errors almost identical to what's described in KB84538 on Windows 10 only. Disabling the Outlook and Explorer features and refreshing the policy fixes the issue pretty quickly but that's a big part of what we are trying to monitor. Eventually we found that 9.4.103 (Patch 1 HF 3) resolves the issue.

       

      However, this event got me thinking. How often do people see issues like this pop up? How do you find things like this affecting your configuration management/change control processes?

        • 1. Re: Recent issues with DLP 9.4.100 (Patch 1) on Windows 10
          bryce.cairns

          We have had nothing but issues with DLP 9.4.100 (Patch 1) on Windows 10 with VSE 8.8 p6

          Currently running a early release of the DLP version yet to be release and are still seeing issues.

           

          Microsoft Office 2013 64 bit applications hanging (35 min to 45 min) recovers most times and machines crashing.

          The case has been on going since beginning of Jan.

           

          My advise is not to run DLP with VSE.

          Currently also testing DLP with Endpoint 10.1

           

          good luck

          • 2. Re: Recent issues with DLP 9.4.100 (Patch 1) on Windows 10
            nicholas.klebs

            Patch 6 for VSE 8.8, Patch 6 for DLPe 9.3, and Patch 6 for HIPS 8.0  all have a bad SysCore Driver.

            mfeaack.sys 15.4.0.674 - confirmed to cause memory corruption and lead to BSOD - KB86259.

            All sorts of strange behavior we experienced was resolved by updating that one file (VSE 8.8 Patch 7 first to included updated mfeaack.sys).

            • 3. Re: Recent issues with DLP 9.4.100 (Patch 1) on Windows 10
              david.paulus

              I still have problems after instaling VSE 8.8 P7. But in the logging of DLP I see that DLP is running under the configuration of Win8 while My endpoint is Win 10 :

              and also other errors :

               

              3/3/2016 13:24:30:312 [5208] [STARTUP][AgentService::svc(606)]> Running under configuration of :  Windows 8 64 bit
              3/3/2016 13:24:30:327 [5208] [OERROR] [DLP Logic] [OLogger::logError] AgentServiceSafeBootService FAILED!
              3/3/2016 13:24:30:359 [5208] [OERROR] [Cpp Framework] [OMessageFileHandler::read] Error reading the opg envelope - Header
              3/3/2016 13:24:30:452 [5208] [OERROR] [Cpp Framework] [XmlEventsWriter::createXmlEvent] CComPtr.CoCreateInstance Error: -2147221164
              3/3/2016 13:24:39:31 [5208] [OERROR] [System Configuration Manager] [CheckConnectivity::resolveServerAdress] DnsQuery failed, dnsStatus = 9852
              3/3/2016 13:24:39:31 [5208] [STARTUP][AgentService::svc(782)]> Running in service mode...
              3/3/2016 13:24:39:31 [5208] [STARTUP][AgentService::svc(784)]> Agent Service up..
              3/3/2016 13:24:39:343 [5208] [OERROR] [Agent Service] [DeviceBlockingHandler::findAndSetDeviceParameters] Failed finding device for drive letter
              3/3/2016 13:24:39:515 [5208] [OERROR] [Access Protection] [AACController::deletePolicy] Delete Policy error 87
              3/3/2016 13:24:39:515 [5208] [OERROR] [Access Protection] [AACController::deletePolicy] Delete Policy error 87
              3/3/2016 13:24:39:515 [5208] [OERROR] [Access Protection] [AACController::deletePolicy] Delete Policy error 87
              3/3/2016 13:24:39:515 [5208] [OERROR] [Access Protection] [AACController::deletePolicy] Delete Policy error 87
              3/3/2016 13:24:39:515 [5208] [OERROR] [Access Protection] [AACController::deletePolicy] Delete Policy error 87
              3/3/2016 13:24:39:515 [5208] [OERROR] [Access Protection] [AACController::deletePolicy] Delete Policy error 87
              3/3/2016 13:24:39:515 [5208] [OERROR] [Access Protection] [AACController::deletePolicy] Delete Policy error 87
              3/3/2016 13:24:39:515 [5208] [OERROR] [Access Protection] [AACController::deletePolicy] Delete Policy error 87
              3/3/2016 13:24:39:515 [5208] [OERROR] [Access Protection] [AACController::deletePolicy] Delete Policy error 87
              3/3/2016 13:24:39:515 [5208] [OERROR] [Access Protection] [AACController::deletePolicy] Delete Policy error 87
              3/3/2016 13:24:39:515 [5208] [OERROR] [Access Protection] [AACController::deletePolicy] Delete Policy error 87
              3/3/2016 13:24:39:515 [5208] [OERROR] [Access Protection] [AACController::deletePolicy] Delete Policy error 87
              3/3/2016 13:24:39:515 [5208] [OERROR] [Access Protection] [AACController::deletePolicy] Delete Policy error 87
              3/3/2016 13:24:39:515 [5208] [OERROR] [Access Protection] [AACController::deletePolicy] Delete Policy error 87
              3/3/2016 13:24:39:515 [5208] [OERROR] [Access Protection] [AACController::deletePolicy] Delete Policy error 87
              3/3/2016 13:24:39:515 [5208] [OERROR] [Access Protection] [AACController::refreshControl] Cannot release AacControl, error 1
              3/3/2016 13:24:39:562 [5208] [STARTUP][AgentService::enableDisableAccessProtection(503)]> AccessProtectionObject OK!

              3/3/2016 13:24:40:234 [3468] [STARTUP][AgentWatchDog::onLogOn(581)]> OnLogon, session id -  1
              3/3/2016 13:25:0:756 [5208] [OERROR] [Block Device Manager] [DeviceBlockingManager::setCDRDevicePermissions] Failed opening drive 2
              3/3/2016 13:25:0:756 [5208] [OERROR] [Agent Service] [DeviceBlockingHandler::enforceCDRBlockingForMounts] Failed to unblock PxHelper device
              3/3/2016 13:25:0:756 [5208] [OERROR] [Block Device Manager] [DeviceBlockingManager::setCDRDevicePermissions] Failed opening drive 2
              3/3/2016 13:25:0:756 [5208] [OERROR] [Agent Service] [DeviceBlockingHandler::enforceCDRBlockingForMounts] Failed to unblock PxHelper device
              3/3/2016 13:25:0:756 [5208] [OERROR] [Block Device Manager] [DeviceBlockingManager::setCDRDevicePermissions] Failed opening drive 2
              3/3/2016 13:25:0:756 [5208] [OERROR] [Agent Service] [DeviceBlockingHandler::enforceCDRBlockingForMounts] Failed to unblock ElbyCDIO device
              3/3/2016 13:25:9:33 [5316] [OERROR] [System Configuration Manager] [NetworkSensor::resetNetworkEventOccured] resetNetworkEventOccured
              3/3/2016 13:25:9:33 [5316] [OERROR] [System Configuration Manager] [CheckConnectivity::resolveServerAdress] DnsQuery failed, dnsStatus = 9003
              3/3/2016 13:25:51:779 [5316] [OERROR] [System Configuration Manager] [NetworkSensor::resetNetworkEventOccured] resetNetworkEventOccured
              3/3/2016 13:25:51:779 [5316] [OERROR] [System Configuration Manager] [CheckConnectivity::resolveServerAdress] DnsQuery failed, dnsStatus = 9003