1 2 Previous Next 19 Replies Latest reply on Jun 25, 2008 2:50 PM by twillford

    Remote Console - cannot log into ePO 3.6.1  (Vista)

    ICHAPMAN
      Hello All,

      Wonder if someone can assist me please. I am running Vista Business edition, and have been able to log into ePO 3.6.1 without any issues.

      Recently I installed HP Web JetAdmin, which has installed SQL Server 2005 Express onto my PC. Since the installation of this I am unable to log into ePO 3.6.1.

      Attempting to log on, I'm prompted with the error: "The user name or password you have entered is invalid. Please enter the correct account info before attempting to log on again".

      I'm happy that the details I'm logging on with are correct, as if I really do put in the wrong details I receive a different error.

      I've tried both my domain based logon, and the ePO Admin user (ie non-domain). My same details can be used to log onto a remote console running on another machine.

      The extract from the console log shows:

      20071106080731 I #7200 ePO Console AVIView Initialized
      20071106080737 I #7992 ePO Console Calling CoInitialize in WorkerThread
      20071106080737 I #7992 McUpload Start http session login...
      20071106080737 I #7992 McUpload Successfully disabled CA trust options.
      20071106080737 I #7992 McUpload End http session login, status=0
      20071106080737 I #7992 McUpload CA trust has already been set.
      20071106080737 I #7992 McUpload Http response status code = 200
      20071106080737 I #7992 ePO Console Calling CoUninitialize in WorkerThread
      20071106080745 I #7200 DAL Adding user token to user token map
      20071106080745 E #7200 DAL COM Error :80004005 DAL2_CConnection::Connect
      20071106080745 E #7200 DAL Meaning = Unspecified error
      20071106080745 E #7200 DAL Source = Microsoft OLE DB Provider for SQL Server
      20071106080745 E #7200 DAL Description = Login failed for user '(null)'. Reason: Not associated with a trusted SQL Server connection.
      20071106080745 E #7200 DAL User not found
      20071106080750 I #7200 DAL Removing user token from user token map

      I can contact to the ePO database from my machine from within Excel, so it appears that my SQL Connectivity is working.

      I can find some references to this error in the Mcafee Knowledgebase - but these don't seem to apply to the problem.

      ePO Server:
      OS: Windows Server 2003 SP2
      ePO: 3.6.1 Patch 2

      Database Server:
      OS: Windows Server 2003 SP2
      SQL: SQL Server 2000

      Client:
      OS: Vista Business
      ePO: 3.6.1 Patch 2

      Anyone any thoughts. As I say, it seems to start with the local installation of MS SQL Server 2005 Express, but this could just be a red-herring.

      Thanks

      Iain.
        1 2 Previous Next