3 Replies Latest reply on May 27, 2014 2:45 AM by elsekling089

    ePO 4.6: Clients don't show Virus alert message box

    elsekling089

      Hi all,

       

      My Steup:

      Server:     ePO 4.6.0      Windows 2003 Server 32Bit.

      Cilents:  VirusScanEnterprise 8.8.0.975.Wrk      Win7 64Bit

       

      If the Scanner detects a Virus a Report is generated on the ePO, thats fine.

      But I also want a Alert Window pop up on the Clinet that informs the user as well.

       

      I have a Policy Like this

       

      VirusScan Enterprise 8.8.0 > On-Access General Policies > My Default

      Workstation -> Messages

       

      And checked:

       

      But no Popups show up on the Client when a Virus is detected.

       

       

      I owe a beer to anyone who can help me with this.

       

      Thanks

        • 1. Re: ePO 4.6: Clients don't show Virus alert message box
          rackroyd

          Moving to VSE group, as it's a product configuration question

          • 2. Re: ePO 4.6: Clients don't show Virus alert message box
            llamamecomoquieras

            Hi there,

             

            Can you please check if the following value is set as 1?

             

            HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\McAfee\SystemCore\VSCore\On Access Scanner\BehaviourBlocking\BOPShowMessages

             

            If so, are you using an Eicar test for your test? If so, please check with different eicar files as some of them are not showing pop up. I would sugest to check with .zip, txt.....

             

            If you have the issue in a single machine, try to do a repair as I have seen some corrupted installations that has been fixed only with the repair option under

             

            VSE console - Help - Repair instalation and then ticking both of the boxes.

             

            Please, let us know the result and If I will get that beer

             

            Cheers,

            • 3. Re: ePO 4.6: Clients don't show Virus alert message box
              elsekling089

              Thank you llamamecomoquieras

               

              Your mentioned Registry Key is set correctly on the Clients.

              I now somehow have problems to reproduce the error.

              What happend is this, an obvious E-Mail Virus (VoiceMail.scr) was copied to the Desktop for further Inspection.But No Virus Scanner spotted the Virus by this time. After a while New Virus Definitions arrived, and after a while The On Access Scanner spotted the file without Informing the user.

              I tried to reporduce this behavior, by copying the File from a Network Drive to the Desktop, and again no Notification.

              Then I tried a Client without the EPO Agent installed and a  Popup appeared.

              But now on every Client with the EPO Agent if I try to copy the file, I get the Popup Warning.

               

              So I think the Problem is Fixed.

               

              llamamecomoquieras I owe you one .. Cheers !