1 Reply Latest reply: May 13, 2013 10:36 AM by rackroyd RSS

    McAfee VirusScan Enterprise for Linux: Agent running but NOT the program.

    alvasahe

      Hi there,

       

      I want to deploy McAfee (VSEL 1.7.1) through EPO 4.6 to the Linux Servers at my Company (Red Hat 6.4 and CentOS 6.3), when i use a manual installation the agent and VirusScan are running correctly but when i try to deploy it, the agent run but not VirusScan.  I created a user with admin rights for the EPO.

       

      (Please take in mind that i´m kind of new with Linux.)

       

      1. I tried disabling the firewall and SELinux (Permissive) but im still getting the same.

       

      # /etc/init.d/cma status

       

      cma (pid 1632) is running...

       

      # /etc/init.d/nails status

       

      -bash: /etc/init.d/nails: No such file or directory

       

      2. The Firewall admin says that it isn´t blocking any communication between the EPO and the server.

       

      3. I followed the steps at the VSEL configuration guide, one of them says "From the Linux terminal, execute the following command: sh install.sh –i", well i couldnt find "install.sh" so i mounted at /opt/McAfee and executed, but again i still can´t make VirusScan run.

       

      # sh install.sh -i

       

      space required to copy archive is 36260560 bytes

       

      space available at mfeKOWs7p is 32137805824 bytes

       

      extracting archive to mfeKOWs7p... please wait

       

      35187+1 records in

       

      35187+1 records out

       

      18016182 bytes (18 MB) copied, 0.232588 s, 77.5 MB/s

       

      Archive:  mfeKOWs7p/package.zip

       

        inflating: mfeKOWs7p/MFEcma.i686.rpm

       

        inflating: mfeKOWs7p/MFErt.i686.rpm

       

        inflating: mfeKOWs7p/MFEcma.i686.deb

       

        inflating: mfeKOWs7p/MFErt.i686.deb

       

        inflating: mfeKOWs7p/reqseckey.bin

       

        inflating: mfeKOWs7p/srpubkey.bin

       

        inflating: mfeKOWs7p/sitelist.xml

       

        inflating: mfeKOWs7p/req2048seckey.bin

       

        inflating: mfeKOWs7p/sr2048pubkey.bin

       

        inflating: mfeKOWs7p/agentfipsmode

       

      Preparing...                ########################################### [100%]

       

              package MFErt-2.0-0.i686 is already installed

       

      4. I attached the last McScript.logs located at /opt/McAfee/cma/scratch/etc.

       

      5. I also attached the log file located at /opt/McAfee/cma/scratch/etc but it always keeps in a kind of loop showing "Adding connection to garbage collector"

       

      Hope you can help me,

       

      Thanks.