3 Replies Latest reply on Mar 13, 2015 3:21 PM by SIEMer SIEMer

    Samsun XE700T1C Slate - Wont Activate

    jickfoo

      I've verified the device does not have OPAL Drivers. I've shut off Secure Boot, (note to anyone reading, to get into BIOS attach a USB keyboard and hit ESC many times after turning the power on)

       

      All products installed properly or so I can tell, MEE Status Says "Waiting for Information" . Any help is appreciated

       

       

      Here's the log

       

       

       

      2013-05-09 17:17:46,861 INFO    LoggingService                       ===== Service Started =====

      2013-05-09 17:17:46,861 INFO    LoggingService                       Running EEAgent version: 7.0.1.354

      2013-05-09 17:17:46,861 INFO    LoggingService                       Operating system reported as: Windows 6.2

      2013-05-09 17:17:46,861 INFO    LoggingService                       BIOS reported as: American Megatrends Inc., P04AAT.033.121129.dg (11/29/2012)

      2013-05-09 17:17:46,861 INFO    AuditService                         Service Started successfully

      2013-05-09 17:17:46,861 INFO    StatusService                        Service Started successfully

      2013-05-09 17:17:46,861 INFO    MfeEpeDiscoveryService               Initialized successfully

      2013-05-09 17:17:46,861 INFO    MfeEpeDiscoveryService               Service started successfully

      2013-05-09 17:17:46,861 INFO    MfeEpePluginInformationService       Initialized successfully

      2013-05-09 17:17:46,861 INFO    MfeEpePluginInformationService       Service started successfully

      2013-05-09 17:17:46,861 INFO    MfeEpeCoreEncryptionPlugin           MfeEpeEncryptionService initialized successfully

      2013-05-09 17:17:46,861 INFO    MfeEpeEsEncryptionInformationService MfeEpeEncryptionInformationService initialized successfully

      2013-05-09 17:17:46,876 INFO    MfeEpeProductDetectionPlugin         MfeEpeProductDetectionService initialized successfully

      2013-05-09 17:17:46,892 INFO    EpoPlugin                            MfeEpeServiceDCServer initialized successfully

      2013-05-09 17:17:46,892 INFO    MfeEpeServiceLPCServer               Initialized successfully

      2013-05-09 17:17:46,908 INFO    MfeEpeOpalEncryptionProviderPlugin   MfeEpeEncryptionService initialized successfully

      2013-05-09 17:17:46,908 INFO    MfeEpeOpalEncryptionProviderPlugin   MfeEpeEncryptionProviderService initialized successfully

      2013-05-09 17:17:46,908 INFO    MfeEpeEsEncryptionInformationService MfeEpeEncryptionInformationService initialized successfully

      2013-05-09 17:17:46,923 INFO    MfeEpePcEncryptionProviderPlugin     MfeEpeEncryptionService initialized successfully

      2013-05-09 17:17:46,923 INFO    MfeEpePcEncryptionProviderPlugin     MfeEpeEncryptionProviderService initialized successfully

      2013-05-09 17:17:51,486 ERROR   MfeEpePcEncryptionProviderPlugin     Failed to get all required system objects during initialization: [0xCF000001] Failed to execute method

      2013-05-09 17:17:51,486 INFO    MfeEpeCoreEncryptionPlugin           Service Started Successfully

      2013-05-09 17:17:51,486 INFO    MfeEpeEsEncryptionInformationService Service Started Successfully

      2013-05-09 17:17:51,486 INFO    MfeEpeProductDetectionPlugin         Service Started Successfully

      2013-05-09 17:17:51,486 INFO    EpoPlugin                            Service Started Successfully

      2013-05-09 17:17:51,486 INFO    MfeEpeServiceLPCServer               Service Started Successfully

      2013-05-09 17:17:51,486 INFO    MfeEpeOpalEncryptionProviderPlugin   Service Started Successfully

      2013-05-09 17:17:51,486 INFO    MfeEpeEsEncryptionInformationService Service Started Successfully

      2013-05-09 17:17:51,502 INFO    MfeEpeServiceLPCServer               LPC state initialized.

      2013-05-09 17:17:51,502 INFO    MfeEpeServiceLPCServer               Initial LPC state created.

      2013-05-09 17:17:51,517 INFO    MfeEpeServiceLPCServer               LPC services started.

      2013-05-09 17:17:51,517 INFO    MfeEpeServiceLPCServer               Service initialized.

      2013-05-09 17:17:51,517 INFO    MfeEpeKeyServerService               Initialized successfully

      2013-05-09 17:17:51,517 INFO    MfeEpeKeyServerService               Service Started Successfully

      2013-05-09 17:17:51,517 WARNING OpalProvider                         Disk configuration is unsupported for Opal. All disks must be Opal disks in order to activate with the Opal provider.

      2013-05-09 17:17:51,580 INFO    MfeEpeServiceLPCServer               LPC channels subscribed.

      2013-05-09 17:19:14,883 INFO    EpoPlugin                            enforcePolicy: new policy store created (session 1368119871).

      2013-05-09 17:19:15,319 INFO    EpoPlugin                            enforcePolicy: Waiting for OptIn users (i.e. non-default UBP users) before enforcing policy.

      2013-05-09 17:19:15,334 INFO    EpoState                             == Start of policy enforcement ==

      2013-05-09 17:19:15,334 INFO    EpoPlugin                            enforceUserPolicy: Dispatching enforce policy event.

      2013-05-09 17:19:15,334 INFO    StatusService                        Policy enforcement has started

      2013-05-09 17:19:15,334 INFO    EpoPlugin                            policyHandler: handling EnforcePolicy event

        • 1. Re: Samsun XE700T1C Slate - Wont Activate
          SIEMer SIEMer

          Hi,

          Did you find out why?

          I'm running into the same issue

           

          thanks

          • 2. Re: Samsun XE700T1C Slate - Wont Activate
            jhall2

            The issue in the above provided log excerpt is caused by a failure to set the architecture of the system:

             

            2013-05-09 17:17:51,486 ERROR   MfeEpePcEncryptionProviderPlugin Failed to get all required system objects during initialization: [0xCF000001] Failed to execute method

             

            KB83360 applies to this situation. If this issue is being seen on many systems, I recommend upgrading to MDE 7.1.1 which has changes to address this behavior.

            • 3. Re: Samsun XE700T1C Slate - Wont Activate
              SIEMer SIEMer

              I'm actually at DE 7.1 now. I use the same image of win 8.1 on different surface pros. when I image one get the encryption and the rest once the encryption gets installed, I look at the encryption status and it changes from inactive to waiting for information then it says an error occurred. after getting the first restart and logging in, I only get waiting for information on the status monitor, then once it tries to create event it turn to searching for encryption provider.