2 Replies Latest reply on Mar 25, 2013 9:47 AM by Schnuecks

    Changed network adapter type - eth0  not found

    Schnuecks

      Hello,

       

      in vsphere we changed our network adapter type from e1000 to vmxnet3 and on startup of the appliance eth0 was not found.

       

      No device eth0 was found.

       

      How do i reconfigure the network to vmxnet3

       

      Any ideas?

        • 1. Re: Changed network adapter type - eth0  not found
          Winston

          open vSphere Client

          shutdown servers

          Edit settings

          remove network adapter eth0

          Add New device type Network Adapter vmxnet3

          Restart server

          modify network settings with new IP address

          • 2. Re: Changed network adapter type - eth0  not found
            Schnuecks

            Ok thanks,

             

            just do it nothing happens eth0 still not found.

             

            On the appliance are the vmware-tools 8.6.0 installed.

             

            the vmxnet3 driver is version 1.0.36.0

             

            It seems i must upgrade the vmxnet driver or the vmware tools to version 9

             

            But if i mount the tools i cannot install them because they are installed .

             

            "VMware Tools cannot be installed, since they have already been installed using a package-based mechanism (rpm or deb) on this system. If you wish to continue, you must first remove the currently installed VMware Tools using the appropriate packaged-based mechanism, and then restart this installer. Execution aborted.