1 2 Previous Next 13 Replies Latest reply on Jul 6, 2012 7:51 AM by adamgomes

    Cannot get EPO installed on server 2008 r2

      Hi I'm new to this so would appreciate any help.

       

      I'm trying to get epo 4.6.3 installed on a virtual server, 2008 r2 standard and it keeps rolling back the install after saying "the wizard was interrupted before mcafee epolicy orchestrator could be installed"

       

      The epo460 log file shows the below.  I'm not sure how to interperet this.

       

      20120702095135 String detected as needing ANT Conversion removal.

      20120702095135 String detected as needing ANT Conversion removal.

      20120702095135 String detected as needing ANT Conversion removal.

      20120702095135 String detected as needing ANT Conversion removal.

      20120702095135 reg open: 0x80000002\Software\Network Associates\TVD\Shared Components\Framework

      20120702095135 Framework registry key not found.  Skipping removal of Server task files.

      20120702095141 String detected as needing ANT Conversion removal.

      20120702095141 String detected as needing ANT Conversion removal.

      20120702095141 String detected as needing ANT Conversion removal.

       

      The MFS250 log file shows

      20120704103823 String detected as needing ANT Conversion removal.

      20120704103823 String detected as needing ANT Conversion removal.

      20120704103823 String detected as needing ANT Conversion removal.

      20120704103831 String detected as needing ANT Conversion removal.

      20120704103831 String detected as needing ANT Conversion removal.

      20120704103831 String detected as needing ANT Conversion removal.

      20120704103831 String detected as needing ANT Conversion removal.

      20120704103831 Entered GetInstanceNameFromSQLServer function.

      20120704103831 Calculating the DataSource for your SQL server.

      20120704103831 UDP port is enabled so using standard DataSource convention.

      DataSource used: [Server\EPOSERVER]

      20120704103831 Setting connection string DataSource to [Server\EPOSERVER].

      20120704103831 Connection string set for NT Authentication database connection.

      20120704103831 Current username: [domain\Server]

      20120704103831 Entered AccountcanLogon function.

      20120704103831 validating account [domain\username] - IS Correct

      20120704103831  success, token = 860

      20120704103831 LogonUser () successful.  Token = [860]

      20120704103831 ImpersonateLoggedOnUser () successful.

      20120704103831 Current username: [domain\username] - IS Correct

      20120704103831 SQL::connect to server Server\EPOSERVER

      20120704103831 Testing NT Authentication to SQL Server.

      20120704103833 Connect to SQL server successful.

      20120704103833 Retreived the SQL Server with Instance Name as: [Server\EPOSERVER]

      20120704103833 Successfully got the instance name of [EPOSERVER] for the server [Server].

      20120704103833 Current username: [domain\username] - IS Correct

      20120704103833 RevertToSelf () successful.  Impersonation was stopped.

      20120704103833 Current username: [domain\username] - IS Correct

      20120704103833 Exiting function GetInstanceNameFromSQLServer with return code: 0

      20120704103833 Entered SetServiceStartType function.

      20120704103833 Setting the StartType for [MCAFEETOMCATSRV250] to [2]

      20120704103833 Entered SetServiceDependencies function.

      20120704103833 Setting the dependiencies for [MCAFEETOMCATSRV250] as follows: MSSQL$EPOSERVER,

      20120704103845 Entered GetEnvironmentToStrings function.

      20120704103927 Entered GetEnvironmentToStrings function.

      20120704103940 Entered GetEnvironmentToStrings function.

      20120704103951 Entered GetEnvironmentToStrings function.

      20120704104003 Entered GetEnvironmentToStrings function.

      20120704104015 Entered GetEnvironmentToStrings function.

       

      Any help would be greatly appreciated.

        • 1. Re: Cannot get EPO installed on server 2008 r2

          Same problem with me but on virtual Windows Server 2003 R2 SP2.

           

          Here are the log files:

           

          epo460log:

          20120704111749 String detected as needing ANT Conversion removal.

          20120704111749 String detected as needing ANT Conversion removal.

          20120704111749 reg open: 0x80000002\Software\Network Associates\TVD\Shared Components\Framework

          20120704111749 Framework registry key not found.  Skipping removal of Server task files.

          20120704111750 String detected as needing ANT Conversion removal.

          20120704111750 String detected as needing ANT Conversion removal.

          20120704114123 String detected as needing ANT Conversion removal.

          20120704114123 String detected as needing ANT Conversion removal.

          20120704114123 reg open: 0x80000002\Software\Network Associates\TVD\Shared Components\Framework

          20120704114123 Framework registry key not found.  Skipping removal of Server task files.

           

          MFS250log:

          20120704111746 Start MerMod_InitializeInstallation function.

          20120704111746 MFSLOGFOLDER set to: [C:\DOKUME~1\ADMINI~1.DD\LOKALE~1\Temp\1\McAfeeLogs\EPO460-Troubleshoot\McAfee FS Framework]

          20120704111746 FindFirstFile returned code [3].

          20120704111746 Successfully created the MFSLOGFOLDER folder.

          20120704111746 The TomcatLogs folder was not found so skip deleting it.

          20120704111746 The orion.properties file was not found so skip deleting it.

          20120704111746 The db.properties file was not found so skip deleting it.

          20120704111746 Start StreamFileFromBinaryTable function.

          20120704111746 Setting MSI query to the following: [SELECT * FROM Binary WHERE Name='MerMod_CommonSetup.DLL']

          20120704111746 Total size written to file is [303104].

          20120704111746 End StreamFileFromBinaryTable function.

          20120704111746 Successfully created the CommonSetup.dll file in the MFSLOGFOLDER.

          20120704111746 End MerMod_InitializeInstallation function.

          20120704111747 Start MerMod_InstallVariableValidation

          20120704111747 End MerMod_InstallVariableValidation

          20120704111801 String detected as needing ANT Conversion removal.

          20120704111801 String detected as needing ANT Conversion removal.

          20120704111801 String detected as needing ANT Conversion removal.

          20120704111816 String detected as needing ANT Conversion removal.

          20120704111816 String detected as needing ANT Conversion removal.

          20120704111816 String detected as needing ANT Conversion removal.

          20120704111816 Entered GetInstanceNameFromSQLServer function.

          20120704111816 Calculating the DataSource for your SQL server.

          20120704111816 UDP port is enabled so using standard DataSource convention.

          DataSource used: [DD-MS005\EPOSERVER]

          20120704111816 Setting connection string DataSource to [DD-MS005\EPOSERVER].

          20120704111816 Connection string set for NT Authentication database connection.

          20120704111816 Current username: [DD\DD-MS005$]

          20120704111816 LogonUser () successful.  Token = [620]

          20120704111816 ImpersonateLoggedOnUser () successful.

          20120704111816 Current username: [DD\naiservice]

          20120704111816 SQL::connect to server DD-MS005\EPOSERVER

          20120704111816 Testing NT Authentication to SQL Server.

          20120704111816 Connect to SQL server successful.

          20120704111816 Retreived the SQL Server with Instance Name as: [DD-MS005\EPOSERVER]

          20120704111816 Successfully got the instance name of [EPOSERVER] for the server [DD-MS005].

          20120704111816 Current username: [DD\naiservice]

          20120704111816 RevertToSelf () successful.  Impersonation was stopped.

          20120704111816 Current username: [DD\naiservice]

          20120704111816 Exiting function GetInstanceNameFromSQLServer with return code: 0

          20120704111817 Entered SetServiceStartType function.

          20120704111817 Setting the StartType for [MCAFEETOMCATSRV250] to [2]

          20120704111817 Entered SetServiceDependencies function.

          20120704111817 Setting the dependiencies for [MCAFEETOMCATSRV250] as follows: NtLmSsp,MSSQL$EPOSERVER,

          20120704111829 Entered GetEnvironmentToStrings function.

          20120704111843 Entered GetEnvironmentToStrings function.

          20120704114121 String detected as needing ANT Conversion removal.

          20120704114122 String detected as needing ANT Conversion removal.

          20120704114123 String detected as needing ANT Conversion removal.

          20120704114123 String detected as needing ANT Conversion removal.

          20120704114123 String detected as needing ANT Conversion removal.

          20120704114123 String detected as needing ANT Conversion removal.

          20120704114123 Entered VerifyOurDatabase function.

          20120704114123 Calculating the DataSource for your SQL server.

          20120704114123 UDP port is enabled so using standard DataSource convention.

          DataSource used: [DD-MS005\EPOSERVER]

          20120704114123 Setting connection string DataSource to [DD-MS005\EPOSERVER].

          20120704114123 Connection string set for NT Authentication database connection.

          20120704114123 Current username: [DD\DD-MS005$]

          20120704114123 LogonUser () successful.  Token = [500]

          20120704114123 ImpersonateLoggedOnUser () successful.

          20120704114123 Current username: [DD\naiservice]

          20120704114123 SQL::connect to server DD-MS005\EPOSERVER

          20120704114123 Testing NT Authentication to SQL Server.

          20120704114123 Connection to server successful.

          20120704114123 SQL::execute:

          USE [ePO4_DD-MS005]

          20120704114124 Database [ePO4_DD-MS005] already exist and user selected to allow drop.

          20120704114124 Dropping database [ePO4_DD-MS005].

          20120704114124 Database [ePO4_DD-MS005] detected so change to to [master] so that it will not be in use.

          20120704114124 Change to database [master] successful so try to drop database [ePO4_DD-MS005].

          20120704114124 Database [ePO4_DD-MS005] dropped successfully.

          20120704114124 Current username: [DD\naiservice]

          20120704114124 RevertToSelf () successful.  Impersonation was stopped.

          20120704114124 Current username: [DD\naiservice]

          20120704114124 Exiting VerifyOurDatabase with return code: 0

           

          On the W2003 server there is running the WSUS service, too.

           

          Can you please tell me what could be the reason for this problem?

           

          Thanks,
          Patric

           

          on 04.07.12 05:42:09 CDT
          • 2. Re: Cannot get EPO installed on server 2008 r2
            JoeBidgood

            Hi...

             

            Can you zip up and attach the entire mcafeelogs folder, and we can have a look?

             

            Thanks -

             

            Joe

             

            Message was edited by: JoeBidgood on 04/07/12 10:43:51 GMT
            • 3. Re: Cannot get EPO installed on server 2008 r2

              Hi Joe,

               

              Please find the mcafee logs folder attached.

               

              Thanks Adam

              • 4. Re: Cannot get EPO installed on server 2008 r2

                Hello Joe,

                 

                here are my logs.

                 

                Patric

                • 5. Re: Cannot get EPO installed on server 2008 r2
                  JoeBidgood

                  Hi all - sorry for the late reply.

                  I haven't seen anything like this before - are these the only two logs that were created?

                  Please can you run the installer again with the DEBUGOUTPUT=2 switch (i.e. setup.exe DEBUGOUTPUT=2) and, again, once it's failed zip up the log folder and attach it? This may give us some more detail...

                   

                  Thanks -

                   

                  Joe

                  • 6. Re: Cannot get EPO installed on server 2008 r2

                    Hi Joe,

                     

                    On running the install with the debug switch I recieve a debug failure message appear on the screen.

                     

                    It say's:

                    Debug Message

                    FAILURE: In LaunchAppAndWait while trying to run the following program:

                    "C:\PROGRA~2\McAfee\EPOLIC~1\jre\bin\java.exe

                     

                    Return code: 1

                    Error Message: Incorrect function

                    CustomAction: MerMod_StartCurrentServices

                     

                    This message then appears 120 times before showing the next message below.

                     

                    Debug Message

                    Failure:While starting service [MCAFEETOMCATSRV250] because the MFS core webapps did not start correctly.

                    CustomAction: MerMod_StartCurrentServices

                     

                    Then it begins to rollback.

                     

                    I shall attach the log files of this also.

                     

                    Thanks Adam

                    • 7. Re: Cannot get EPO installed on server 2008 r2

                      Hi Joe,

                       

                      Here are the attached logs.

                       

                      Thanks Adam

                      • 8. Re: Cannot get EPO installed on server 2008 r2
                        Tristan

                        I think you have a tcp-ip port conflict between WSUS and ePO.

                         

                        Do you have the option during the ePO install to customize the ports it uses?

                         

                        Message was edited by: Tristan on 06/07/12 12:22:25 IST
                        • 9. Re: Cannot get EPO installed on server 2008 r2

                          Hi Tristan,

                           

                          Is your reply for Patric or for me?  As I dont have WSUS installed on this box.

                          In short though, yes there is an option to customise the ports.

                           

                          Thanks Adam

                          1 2 Previous Next