0 Replies Latest reply on Sep 14, 2011 1:54 AM by cjohnsto

    EMM 9.6 LDAP connection issues

    cjohnsto

      Hello Folks

       

      Customer at a certain point of the day are receiving ldap connectivity errors on Hub Server.

       

      Windows System Log

      The Security System could not establish a secured connection with the server ldap/mydomaincontroller.mydomain.com/mydomain.com@mydomain.com. No authentication protocol was available

       

      Soon after the following errors are generated in the Hub logs.

       

      EMM Hub Log

      “EMM.Security.DirectoryServer

      IsLDAPServerAvailable - An error occurred while attempting to establish a connection to the domain.System.Runtime.InteropServices.COMException (0x8007052E): Logon failure: unknown user name or bad password.”

       

      EMM.Security.DirectoryServer

      Failed to authenticate user: sa-mdmtestSystem.Runtime.InteropServices.COMException (0x8007052E): Logon failure: unknown user name or bad password.

       

         at System.DirectoryServices.DirectoryEntry.Bind(Boolean throwIfFail)

         at System.DirectoryServices.DirectoryEntry.Bind()

         at System.DirectoryServices.DirectoryEntry.get_Name()

         at EMM.Security.DirectoryServer.GetLDAPDetails(UserEntity& user)

       

      Some but not all user devices become non-compliant. The user needs to perform an update configuration. We think the system is being redirected to another Domain Controller.  Has anyone seen this behaviour before?

       

      The release notes state:

      • DE1989: Auth directory only tries the first domain controller it finds in DNS

      Workaround: Please refer to KB:

      Does anyone know the what the Workaround is? I can’t find the KB for it.

       

      cheers

      Courtney