1 2 3 Previous Next 24 Replies Latest reply on Oct 4, 2010 5:52 AM by rackroyd

    ePO4.5 clients dont update from the repository

      I have installed ePO4.5 and have configured a UNC Distributed Repository. When I deploy an agent to client and I install the VS8.7i at the client, the client fails to update from the repository. It gives this log

       

      9/1/2010 5:06:02 PM NT AUTHORITY\SYSTEM Starting task: AutoUpdate
      9/1/2010 5:06:08 PM NT AUTHORITY\SYSTEM Checking update packages from repository ePO_LLBDC3.
      9/1/2010 5:06:08 PM NT AUTHORITY\SYSTEM Initializing update...
      9/1/2010 5:06:08 PM NT AUTHORITY\SYSTEM Verifying catalog.z.
      9/1/2010 5:06:09 PM NT AUTHORITY\SYSTEM Extracting catalog.z.
      9/1/2010 5:06:09 PM NT AUTHORITY\SYSTEM Loading update configuration from: catalog.xml
      9/1/2010 5:06:10 PM NT AUTHORITY\SYSTEM These updates will be applied if they are in the repository:  Engine, DAT, VSCANCEU1000, EXTRADAT1000, BOCVSE__1000, VIRUSCAN8700.
      9/1/2010 5:06:10 PM NT AUTHORITY\SYSTEM The following packages were not in the repository:  Engine, DAT, VSCANCEU1000, EXTRADAT1000, BOCVSE__1000, VIRUSCAN8700.
      9/1/2010 5:06:10 PM NT AUTHORITY\SYSTEM Update Finished

       

      What can be the solution?

       

      Regards,

      Funflex

        • 1. Re: ePO4.5 clients dont update from the repository

          Moved to our ePO area. Hopefully an expert can help you soon.

          • 2. Re: ePO4.5 clients dont update from the repository
            JoeBidgood

            From the log posted, it appears that there is no content in the repository. Forgive the question, but have you run a pull task and a replication task? These are not configured by default...

             

            HTH -

             

            Joe

            • 3. Re: ePO4.5 clients dont update from the repository

              I run a Master Repository pull task for

                    1. McAfeeHttp and it gave me this error "Site status not found, repository may be empty ". No packages found.

                    2. McAfeeFtp and gave me this error "Failed to download site status file ". No packages found.

              I configured a Distributed Repository with the following attributes:

                        Name:     EPOServer

                        Type:      Http

                        Location: update.nai.com

                        Port:       80

                        Replication UNC path: \\LLMW\McAfee Utilities\Updates   

              I run a replication task and it completed successfully but when I pull task, it gives me the same errors.

               

              Regards,

              Funflex

               

               

              Message was edited by: Fred Makungwa on 10/2/10 4:25:09 AM CDT
              • 4. Re: ePO4.5 clients dont update from the repository
                JoeBidgood

                By the sound of it your ePO server cannot reach the McAfee download sites... if you are using a proxy server check that the proxy settings are correctly configured in ePO. Otherwise, run a pull task and then post the epoapsrv log here and we can have a look.

                 

                HTH -

                 

                Joe

                • 5. Re: ePO4.5 clients dont update from the repository

                  I run Pull Task but I dont get the eposvr log file. Alternatively I have attached two log file if they are of any help.

                  Please help me.

                   

                  Regards,

                  Funflex

                   

                   

                  Message was edited by: Fred Makungwa on 10/2/10 7:28:01 AM CDT
                  • 6. Re: ePO4.5 clients dont update from the repository
                    JoeBidgood

                    The epoapsvr log is in the DB\Logs folder, below the folder where ePO is installed... run the pull task again and then post the file, if possible.

                    If it's not there then I'd suggest opening a case with support as it means something more serious is wrong.

                     

                    HTH -

                     

                    Joe

                    • 7. Re: ePO4.5 clients dont update from the repository

                      I have found it, I run the Pull Task and I have attached the necessary epoapsvr logs.

                       

                      Regards,

                      Funflex

                       

                       

                      Message was edited by: Fred Makungwa on 10/2/10 8:04:22 AM CDT
                      • 8. Re: ePO4.5 clients dont update from the repository
                        JoeBidgood

                        This is the interesting part:

                         

                        20100920195959    I    #5508    naInet      Connecting to HTTP Server using Microsoft WinInet
                        20100920195959    I    #5508    naInet      Trying to connect to Proxy Server 151.150.199.42:80 using INTERNET_OPEN_TYPE_PROXY
                        20100920195959    I    #5508    naInet      Connected to Server: update.nai.com on Port: 80 using WinInet
                        20100920195959    I    #5508    SIM_InetMgr    Started download session 1 for site McAfeeHttp
                        20100920195959    I    #5508    SiteMgr     MirrorThreadProc: Downloading file catalog.z from McAfeeHttp
                        20100920195959    I    #5508    SIM_InetMgr    Downloading file catalog.z from session 1, LocalDir=C:\Windows\TEMP\nai6F80.tmp\00000000, RemoteDir=
                        20100920195959    I    #5508    naInet      Open URL: http://update.nai.com:80/Products/CommonUpdater/catalog.z
                        20100920195959    I    #5508    naInet      Trying to download using Microsoft WinInet library
                        20100920195959    I    #5508    naInet      Conneting to Proxy Server 151.150.199.42:80 using INTERNET_OPEN_TYPE_PROXY
                        20100920195959    I    #5508    naInet      No resume download needed, calling InternetOpenUrl
                        20100920195959    I    #5508    NAINET      Resolving name 151.150.199.42 to address
                        20100920195959    I    #5508    NAINET      Name resolved to 151.150.199.42
                        20100920200020    E    #5508    naInet      InternetOpenUrl failed on Server: update.nai.com:80, error msg: 
                        20100920200020    I    #5508    naInet      Failed to download the URL /Products/CommonUpdater/catalog.z using Wininet
                        20100920200020    I    #5508    naInet      Trying to download using windows socket library
                        20100920200020    I    #5508    naInet      Connecting to Real Server: update.nai.com on port: 80
                        20100920200020    I    #5508    naInet      Connecting to Proxy Server: 151.150.199.42 on port: 80
                        20100920200041    I    #5508    naInet      Failed connect to Proxy Server: 151.150.199.42 on port: 80
                        20100920200041    I    #5508    SIM_InetMgr    Download file catalog.z not found on the remote dir  in session 1
                        20100920200041    e    #5508    SiteMgr     MirrorThreadProc: Download file catalog.z from McAfeeHttp failed, hr=-1800

                         

                        Looks like you may have a problem with the proxy configuration in ePO: I would check that this is correct before anything else.

                         

                        HTH -

                         

                        Joe

                        • 9. Re: ePO4.5 clients dont update from the repository

                          What should I do then? Is it because I am running ePO 3.6.1 in parallel on another server that uses the same proxy configurations?

                          Help me please,

                           

                          Regards,

                          Funflex

                          1 2 3 Previous Next