6 Replies Latest reply on Mar 31, 2010 2:58 PM by riddler

    mcafee icon black not red please help

      As stated mcafee icon bottom right is black not red Virtual tecnician has been run [see s no problems]and i cant seem to get through on live chat

      PC has been recently reset to factory settings, security suites updates reinstalled But the icon bottom right shows components disabled

      or missing Are these are the old possibly obsolete files? Desk top access to SS  shows all the newest stuff to be running ok

      Any idea s on how to solve this problem people    thanks in advance

        • 1. Re: mcafee icon black not red please help

          Remove any other security software you might have......and run malware bytes by downloading it from www.malwarebytes.org and go step by step to remove any existing threat...and also try installing the McAfee software all over again..

          • 2. Re: mcafee icon black not red please help

            Sorry i dont think i made myself  very clear

            From the desktop icon security centre says im protected, just like it did a few days ago pre reset

            But the icon  [ bottom right ]is  black when logic says it should be red

            Virtual technician has been run  a few times, but shows no problems!

            Full scans have found nothing either [fully updated ]

            Why does the icon stay black ?

            Just dont understand the conflicting info im getting

            • 3. Re: mcafee icon black not red please help
              Dinz

              Hi ,

              Could you please hover/move your mouse cursor over the black icon and check whether it says Mcafee security center  ? If not provide me the message it displays .
              Also click about in security center and post me with the DAT version in virus scan.
              Go to control panel and let me know what are the McAfee programs listed there.

               

              Regards,
              Dinesh K

              • 4. Re: mcafee icon black not red please help

                Hi there

                when hovering over the icon [bottom right] it shows sevices disabled

                I keep getting error messages saying parts missing on active shield popping up [mid screen]

                But when opening security centre its all green ok im protected

                I have reloaded mcafee several times now  Still got the problem though

                BTW dat59340000    Sorry can you give me an idiot guide to find the components via control ,other than security suite

                Hope this may help you point me in the right direction

                Thanks

                 

                 

                Message was edited by: riddler on 29/03/10 16:25:33 CDT

                 

                 

                Message was edited by: riddler on 29/03/10 16:38:10 CDT

                 

                 

                Message was edited by: riddler on 29/03/10 16:49:17 CDT
                • 5. Re: mcafee icon black not red please help
                  Dinz

                  Hi,

                  Thanks for your quick response, the computer still has remnants of your previous version of virus scan,
                  Please run the removal tool from
                  here and restart the computer.
                  Reinstall your products from your account page in
                  http://us.mcafee.com and you should be alright.

                   

                   

                  Regards,
                  Dinesh K

                  1 of 1 people found this helpful
                  • 6. Re: mcafee icon black not red please help

                    Touch wood this has sorted it thanks DK

                    Had sort of tried this already but not quite the correct way it seems