6 Replies Latest reply on Mar 18, 2010 1:50 AM by Attila Polinger

    NaInet library returned code == -88

    kink80

      Does anyone know or know where to find the NaInet library error codes. I am getting:

      "imsite   The naInet library returned an error. [Parent error: NaInet library returned code == -88]"

      on one of my machines when it runs a deployment task that I have created.

       

      Thanks.

        • 1. Re: NaInet library returned code == -88
          rackroyd

          Hi,

           

          These should be listed in the McAfee Knowledge Base as needed.

          Still, -88 is a generic 'It failed' and that's about it. On its own it probably won't help you.

           

          You'll probably need to enabled debug-level logging on the agent to get more detail.

           

          Rgds,

           

          Rob.

          • 2. Re: NaInet library returned code == -88
            kink80

            I have attached the Agent and McScrpit Log after upping the log levels. Can you tell from these what is going on?

             

            Thanks

            • 3. Re: NaInet library returned code == -88
              rackroyd

              Hi,

               

              The errors show that the VSE installer is launched correctly, but fails to complete:

               

              2010-03-16 13:45:19.628 I #2656 ScrptExe Executing "C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\McAfee\Common Framework\Current\VIRUSCAN8700\Install\0000\setupvse.exe" /q
              2010-03-16 13:45:21.128 I #2656 ScrptMgr Error occurred while installing VIRUSCAN8700.

               

              and

               

              2010-03-16 13:45:21.128 i #456 Updater Error occurred while installing VIRUSCAN8700.

               

              This would tend to indicate a local VirusScan installation problem rather than anything to do with ePO or the McAfee Agent.

              The agent is just returning the best error it can, as it does not know why the VirusScan installation failed.

               

              VSE has it's own installation logs, which would be worth a look at, but that's not really my area of expertise i'm afraid.

              I guess you should see if VSE can be installed successfully or not at the local desktop too.

               

              Hth,

               

              Rob.

              • 4. Re: NaInet library returned code == -88
                Attila Polinger

                Hi,

                 

                please enter an install parameter into the deployment task of VirusScan 8.7 so it logs MSIEXEC installation: /leimo "C:\VSEinstall.log"

                although the error in your logfile comes soon after verification of actual .EXEs, it still is worth having a MSI logfile.

                 

                Also please review KB 58966 and enable agent debug (beside loglevel 8) level, while increasing the logfile max size (to a really big value: debug logging produces a lot of output).

                Once then starting the deployment task again I advise of frequently opening the mcscript.log file so you are likely to catch the section where the error occurs (unless you have set a big logfile size).

                 

                Note that debug level becomes effective after some time when you created the necessary regkeys (10-30 secs I suppose).

                 

                Attila

                • 5. Re: NaInet library returned code == -88
                  kink80

                  Hey guys thanks for looking at this for me I have made the log entry in the deployment task command line section but there is still no log created. I get the following in the

                  McScript log.

                  Does the line saying: 2010-03-17 12:57:18.466 I #2116 ScrptExe Did not match searched path have anything to do with the failures?

                   

                  Thanks again.

                   

                  I #2116 ScrptMgr Verifying VSE870.msi.
                  2010-03-17 12:57:18.466 I #2116 ScrptMgr Verifying WindowsInstaller-KB893803-v2-x86.exe.
                  2010-03-17 12:57:18.466 I #2116 ScrptExe Running "C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\McAfee\Common Framework\Current\VIRUSCAN8700\Install\0000\setupvse.exe" /leimo "C:\temp\VSEinstall.log"   /q
                  2010-03-17 12:57:18.466 I #2116 ScrptExe Did not match searched path
                  2010-03-17 12:57:18.481 I #2116 ScrptExe Executing "C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\McAfee\Common Framework\Current\VIRUSCAN8700\Install\0000\setupvse.exe" /leimo "C:\temp\VSEinstall.log"   /q
                  2010-03-17 12:57:19.716 I #2116 ScrptMgr Error occurred while installing VIRUSCAN8700.
                  2010-03-17 12:57:19.716 I #2116 MueEep Invoking events withEventId " 0" Severity " 4" Productid " VIRUSCAN8700" Locale " 0000" UpdateType " Install" UpdateError " -1" New Version " 8.7.0" Date Time " " Script Id" 12179"
                  2010-03-17 12:57:19.731 I #2116 ScrptMgr Verifying MAS870det.mcs.
                  2010-03-17 12:57:19.731 I #2116 ScrptMgr Setting the working dir as C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\McAfee\Common Framework\Current\VSEMAS870000
                  2010-03-17 12:57:19.731 I #2116 ScrptMgr Loading and parsing:  C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\McAfee\Common Framework\Current\VSEMAS870000\MAS870det.mcs

                  • 6. Re: NaInet library returned code == -88
                    Attila Polinger

                    Hi,

                     

                    a less elegant way of finding the error could be to manually start the installation from under the MA respective folder *, with the GUI. Sometimes a non-descriptive error code is retrieved from the installation, which does not really explain anything. I used to have a similar error once and was only able to resolve it by manually starting the install, which then produced an error that something is wrong with the installation package.

                     

                    * \Documents and Settings\All Users\Application Data\McAfee\Common Framework\Current\VIRUSCAN8700\Install\0000

                     

                    I do not think the message you quoted has anything to do with the install failure.

                     

                    Attila