0 Svar Senast besvarad Jun 28, 2017 9:17 AM av borislav.a

  Jag kan inte öppna mina filer på datorn / CryptoLocker

  borislav.a

   Såvitt jag förstår har vissa filer krypterats på datorn och det går ej att öppna dem längre.

    

   Det verkar som att din dator är infekterad med CryptoLocker (eller Cryptowall) viruset. Detta virus och dess varianter brukar vara riktade mot småföretag och sprids oftast via phishing och infekterade e-postbilagor. När viruset aktiveras, krypterar det vissa typer av filer. Det skadliga programmet visar sedan ett meddelande som erbjuder att dekryptera filerna så länge som man betalar en viss avgift. Det är svårt för antivirusprogrammen att upptäcka sådana Ransomware virus, eftersom de blir ständigt omförpackade. Ibland upptäcks de inte alls eller bara efter att kryptering är klar. Viruset brukar förstöra sig själv, så att det kommer inte att kryptera fler filer.

    

   Det är ingen idé att köra en systemåterställning av datorn eller likadant. Men datorn kan hämtas till en lokal tekniker för att kolla om det inte finns rester av viruset på datorn, samt för att se om någonting kan eventuellt göras åt krypteringen. Dessutom rekommenderar vi att spara de krypterade filerna, ifall dekrypteringsnycklar konfiskeras av myndigheterna och släpps till allmänheten.

    

    

    

    

    

   Om du har andra förfrågningar eller om samma problem kvarstår, kan du kontakta oss också via telefon (på 08 57929004) eller chatt på: http://service.mcafee.com