1 2 Previous Next 18 Replies Latest reply on Jun 26, 2009 9:16 AM by wongf

    Clients not communicating with ePO 4 server

      I have recently upgraded to ePO 4.

      All seemed to working fine until I notice that my clients are not communicating correctly with the server.

      when i do an Manual update I see that the clients are getting the updates from ePO_{epo server} rather than connecting to ePO4_{ePO Server}

      Clients are suprisingly getting correct dats and have upgraded to the latest AV Patches and Agent version. But ePO does not recognise this.

      I have had a look through the SQL and my clients have seemed to stop communicating on the 21st of April (When I upgraded)

      Any thoughts?
        • 1. RE: Clients not communicating with ePO 4 server
          I have a fresh install of ePo 4 (not an upgrade), and when I manually update my clients they connect to ePO_{server}.

          I'm not sure why you are seeing ePO4_{server} in some of your logs.

          I'm running the McAfee Agent 4.0 (not sure what version of the Agent you are running)
          • 2. RE: Clients not communicating with ePO 4 server
            Unblack
            We had the same issue. We had to uninstall the agent first.
            FrmInst.exe /forceuninstall
            Than reinstall the agent.

            You can see the McAfee Agent Activity Log:
            http://"Computername":8081/
            • 3. RE: Clients not communicating with ePO 4 server
              I will give this a go.

              Got a few test PCs to see if this will give me some results.

              Did you script the uninstall and reinstall of the new agent. Can you post what you did
              • 4. RE: Clients not communicating with ePO 4 server
                Hi,
                is it possible that your Epo Security Keys after the Upgrade have changed?
                i mean the Agent-server secure communication keys under Configurtaion-> Server Settings -> Security Keys.

                When there is one Key which is showing not the correct numbers of clients u messed up something there.
                • 5. RE: Clients not communicating with ePO 4 server
                  This is what I got where you have suggested.

                  I have no idea if this is correct or not


                  Agent-server secure {Server Name} (jHmj3CGX80KM5eoW37PF4yogsp8=) - 0 agents
                  communication keys: Legacy (HMW9L9yM2AbJY8qrvmNCNJpYXAI=) - 3074 agents - Master


                  Local master repository key pair: {Server Name} (uOAAxMx7ra9932HmE9WxiW4VwbE=)


                  Other repository public keys: McAfee (H7LGlPbFtbARjG6MsNaop1QOFaU=)
                  • 6. RE: Clients not communicating with ePO 4 server


                    This should be ok.
                    On the System Detail Page from an system shows there "Last Update" a valid date or does it shows the Date before u upgraded to epo?

                    When it shows the correct Date, why again u think then its not correct reporting?
                    • 7. RE: Clients not communicating with ePO 4 server
                      System Name IS166300
                      System Location My Organization\Corporate Domain\Main Sites\Civic
                      User Name bushea
                      Domain Name CORPORATE
                      IP Address 172.29.101.111
                      Operating System Windows XP Professional 5.1 Service Pack 2
                      Is 64 Bit OS Unknown
                      Description
                      Tags Workstation
                      System Tree Sorting Disabled
                      Managed State Managed
                      Agent Version 3.6.0.574
                      Last Update 5/21/09 10:45:31 AM
                      Installed Products McAfee Agent 3.6.0.574, Product Coverage Reports 3.6.0.574, VirusScan Enterprise 8.5.0.781.Wrk, McAfee AntiSpyware Enterprise Module 8.5.0.163
                      Custom 1
                      Custom 2
                      Custom 3
                      Custom 4
                      AntiSpyware Product Version 8.5.0.163
                      More

                      VirusScan Enterprise Product Version 8.5.0.781.Wrk
                      Language 0000
                      Hotfix/Patch Version 6
                      Service Pack
                      DAT Version 5614.0000
                      Engine Version 5301.4018
                      Engine (x64) Version
                      License Status
                      More

                      Product Coverage Reports Product Version 3.6.0.574
                      More

                      Agent Product Version 3.6.0.574
                      Language English
                      Hotfix/Patch Version




                      If you notice above, the last client connection is on the 21st.

                      If I connect to this client I get the following.

                      Scan engine version (32-bit): 5301.4018
                      dat Version: 5629.000
                      Dat Created on: 28 May 2009
                      Number if signitures ... : None
                      Names of Threats ... : None
                      Buffer overflow ... : 378
                      Installed Patches: 8
                      • 8. RE: Clients not communicating with ePO 4 server
                        So its not reporting the new Dat, new Agent, nor that its running Hotfix 8
                        • 9. RE: Clients not communicating with ePO 4 server
                          Hi,
                          in System details click on Show Agent Log.
                          Are there any failures?

                          When not click in the top of the agent log on View debug logs: FrameSvc current
                          Search for failures there.
                          1 2 Previous Next