Who Me Too'd this topic

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Who Me Too'd this topic

kylekat
Reliable Contributor
Reliable Contributor
Report Inappropriate Content

Windows 10 fails to detect McAfee ENS 10.6.1 running and Windows Defender kicks in

Widows 10 fails to detect McAfee ENS 10.6.1 running and windows defender kicks in. This is affecting us due to the fact that our VPN client does a host check and will only allow systems through if McAfee is running and definitions are up to date.

Annotation 2019-07-25 065202.png

 

If we click "Turn On", that is all it takes to fix the issue and VPN connection works normally, but after a couple restarts, the system will revert to this state again forcing the user to manually hit "Turn ON".

All ENS modules look "enabled" in the console and there arent any other indications of an issue other than Windows Defender being turned ON and the "security providers" showing that shown in the screenshot.

Windows Version 10.0.17763 Build 17763
OS Name Microsoft Windows 10 Pro

ENS 10.6.1 July Update (but also observed in vanilla 10.6.1)
Platform: 10.6.1.1555
Threat prevention: 10.6.1.1638

This wasn't happening before and wondering if other people are seeing the same and if there is a solution.

Labels (1)
Who Me Too'd this topic

Community Help Hub

    New to the forums or need help finding your way around the forums? There's a whole hub of community resources to help you.

  • Find Forum FAQs
  • Learn How to Earn Badges
  • Ask for Help
Go to Community Help

Join the Community

    Thousands of customers use the McAfee Community for peer-to-peer and expert product support. Enjoy these benefits with a free membership:

  • Get helpful solutions from McAfee experts.
  • Stay connected to product conversations that matter to you.
  • Participate in product groups led by McAfee employees.
Join the Community
Join the Community