cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Hann
Level 7
Report Inappropriate Content
Message 1 of 9

VSE8.7i not deploying to Win7 Clients

Jump to solution

Hi all,

I've been trying to auto deploy VSE8.7i Patch 2 repost via my epo 4 install without success. The existing deployment tasks has successfully pushed VSE out to the XP machines without problems. I've installed the latest extensions for McAfee Agent 4.5 and VSE 8.7.

From what I can see in the Agent logs it looks like the agents aren't even receiving the deployment task I've set for the agents in epo.

1 Solution

Accepted Solutions

Re: VSE8.7i not deploying to Win7 Clients

Jump to solution

Hann,

I just came across the following article that may resolve your issue. It talks about adding the Windows 7 product code to the database. It may be that the task table does not have the windows 7 product code yet added.

https://kc.mcafee.com/corporate/index?page=content&id=KB67347

thanks

William

8 Replies
mrpg
Level 7
Report Inappropriate Content
Message 2 of 9

Re: VSE8.7i not deploying to Win7 Clients

Jump to solution

Make sure windows defender is enabled- also, of course firewall.

Hann
Level 7
Report Inappropriate Content
Message 3 of 9

Re: VSE8.7i not deploying to Win7 Clients

Jump to solution

both Defender and firewall are running. I don't believe they are the cause of my problem anyway. The other posts that mentions them are in regards to installation failures. I am not even getting an installation attempt

This is what it typically shows on the Win7 Agents:

Thursday, 17 December 2009 1:48:48 PM
Info
Management
Collecting Properties
Thursday, 17 December 2009 1:48:48 PM
Info
Agent
Agent is looking for events to  upload
Thursday, 17 December 2009 1:48:48 PM
Info
Agent
Agent communication session  started
Thursday, 17 December 2009 1:48:48 PM
Info
Agent
Agent is sending PROPS VERSION package  to ePO server
Thursday, 17 December 2009 1:48:48 PM
Info
Agent
Agent is connecting to ePO  server
Thursday, 17 December 2009 1:48:48 PM
Info
Agent
Package uploaded to ePO Server  successfully
Thursday, 17 December 2009 1:48:48 PM
Info
Agent
Agent communication session  closed
Thursday, 17 December 2009 1:48:48 PM
Info
Agent
Agent received REQUEST PROPS package  from ePO server
Thursday, 17 December 2009 1:48:48 PM
Info
Agent
Agent communication session  started
Thursday, 17 December 2009 1:48:48 PM
Info
Agent
Agent is sending INC PROPS package to  ePO server
Thursday, 17 December 2009 1:48:48 PM
Info
Agent
Agent is connecting to ePO  server
Thursday, 17 December 2009 1:48:48 PM
Info
Agent
No package received from ePO  Server
Thursday, 17 December 2009 1:48:48 PM
Info
Agent
Agent communication session  closed
Thursday, 17 December 2009 1:48:49 PM
Info
Agent
Agent Started Enforcing  policies
Thursday, 17 December 2009 1:48:49 PM
Info
Management
Enforcing Policies for  EPOAGENT3000META
Thursday, 17 December 2009 1:48:49 PM
Info
Management
Enforcing Policies for  EPOAGENT3000
Thursday, 17 December 2009 1:48:49 PM
Info
Management
Enforcing Policies for McAfee  Agent
Thursday, 17 December 2009 1:48:49 PM
Info
Agent
Agent finished Enforcing  policies
Thursday, 17 December 2009 1:48:49 PM
Info
Agent
Next policy enforcement in 5  minutes
Thursday, 17 December 2009 1:53:48 PM
Info
Agent
Agent is looking for events to  upload
Thursday, 17 December 2009 1:53:49 PM
Info
Agent
Agent Started Enforcing  policies
Thursday, 17 December 2009 1:53:49 PM
Info
Management
Enforcing Policies for  EPOAGENT3000META
Thursday, 17 December 2009 1:53:49 PM
Info
Management
Enforcing Policies for  EPOAGENT3000
Thursday, 17 December 2009 1:53:49 PM
Info
Management
Enforcing Policies for McAfee  Agent
Thursday, 17 December 2009 1:53:49 PM
Info
Agent
Agent finished Enforcing  policies
Thursday, 17 December 2009 1:53:49 PM
Info
Agent
Next policy enforcement in 5  minutes

This is what my XP clients will say

Thursday, 17 December 2009 2:37:02 PM
Info
Agent
Agent Started Enforcing  policies
Thursday, 17 December 2009 2:37:03 PM
Info
Management
Enforcing Policies for  VIRUSCAN8700
Thursday, 17 December 2009 2:37:03 PM
Info
Management
Enforcing Policies for  EPOAGENT3000META
Thursday, 17 December 2009 2:37:03 PM
Info
Management
Enforcing Policies for  EPOAGENT3000
Thursday, 17 December 2009 2:37:03 PM
Info
Management
Enforcing Policies for McAfee  Agent
Thursday, 17 December 2009 2:37:03 PM
Info
Scheduler
Added a new task Deployment to  Scheduler's task list
Thursday, 17 December 2009 2:37:03 PM
Info
Agent
Agent finished Enforcing  policies
Thursday, 17 December 2009 2:37:03 PM
Info
Agent
Next policy enforcement in 5  minutes
Thursday, 17 December 2009 2:37:04 PM
Info
Scheduler
Scheduler: Invoking task  [Deployment]...
Thursday, 17 December 2009 2:37:04 PM
Info
Updater
Checking update packages from repository  ePO_xxxxxx.
Thursday, 17 December 2009 2:37:04 PM
Info
Updater
Initializing update...
Thursday, 17 December 2009 2:37:04 PM
Info
Updater
Verifying catalog.z.
Thursday, 17 December 2009 2:37:04 PM
Info
Updater
Extracting catalog.z.
Thursday, 17 December 2009 2:37:04 PM
Info
Updater
Loading update configuration from:  catalog.xml
Thursday, 17 December 2009 2:37:05 PM
Info
Updater
Can't get uninstall command from plug-in  area.
Thursday, 17 December 2009 2:37:05 PM
Info
Updater
Checking for software  conflicts.
Thursday, 17 December 2009 2:37:06 PM
Info
Updater
Verifying VSE870Det.McS.
Thursday, 17 December 2009 2:37:06 PM
Info
Updater
Verifying VSE870Det.McS.
Thursday, 17 December 2009 2:37:06 PM
Info
Updater
Update Finished
Thursday, 17 December 2009 2:37:06 PM
Info
Scheduler
The task Deployment is  successful
Thursday, 17 December 2009 2:37:06 PM
Info
Scheduler
Scheduler: Task [Deployment] is  finished
Thursday, 17 December 2009 2:41:32 PM
Info
Agent
Agent is looking for events to  upload
Will.A
Level 7
Report Inappropriate Content
Message 4 of 9

Re: VSE8.7i not deploying to Win7 Clients

Jump to solution

I'm having the same issue as well.

Re: VSE8.7i not deploying to Win7 Clients

Jump to solution

Hann,

I would check the Product Update task that is running on the client machines. Go to the configuration tab of the task and make sure that either all configuration and check to see if the option is set to all packages. If you have chosen to do selective package types. check  VSE in the patches and service packs.  Once the change is made reshedule the time and wake up the agent. I hope this helps.

thanks,

William

Re: VSE8.7i not deploying to Win7 Clients

Jump to solution

Try VSE 8.7 Patch 2... but this patch have some issues with mcafee agent 4.5..

Re: VSE8.7i not deploying to Win7 Clients

Jump to solution

Hann,

I just came across the following article that may resolve your issue. It talks about adding the Windows 7 product code to the database. It may be that the task table does not have the windows 7 product code yet added.

https://kc.mcafee.com/corporate/index?page=content&id=KB67347

thanks

William

TonyK
Level 7
Report Inappropriate Content
Message 8 of 9

Re: VSE8.7i not deploying to Win7 Clients

Jump to solution

FYI,

This is exactly what we had to do to get the tasks to function successfully.  Should take care of it for you.

Hann
Level 7
Report Inappropriate Content
Message 9 of 9

Re: VSE8.7i not deploying to Win7 Clients

Jump to solution

The sql query did the trick!

I'm pretty sure I tried running it previously already. Must have been before I updated the extensions...

Anyway, my Win7 clients have found the deployment tasks!