cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

No "Last Available" information in EPO 4.6 "McAfee Labs Threat Advisory"

Jump to solution

Hello,

I just installed a new fresh EPO 4.6 server for testing. The current base OS is MS Server 2008 with all service packes installed. I also installed the SQL server 2005 express that comes with the EPO 4.6. I installed the current EPO 4.6 build 1029 version and the current agent 4.6 for Windows and VSE 8.8 module including the extensions. The internet connection is configured over a proxy server. The repository update works without problems. The internet connection also works without problems and the site http://myavert.avertlabs.com:8801/ is reachable. But the "Last Available" information in EPO 4.6 "McAfee Labs Threat Advisory" shows "No Information available". The DAT version in "My Repository" shows the current version 6452.0000 for today. I configured the "McAfee Labs Security Threats" to update all 5 minutes. And in "McAfee Labs Threat Advisory" I read the information "The latest McAfee Labs information was not successfully retrieved" 3 minutes ago. I also restarted the server but no success.

I just see this information:

Labs.jpg

I have seen some "McAfee Labs Security Threats" directly after the installation and proxy configuration setting. Then I marked the threats as "read". Then the discribed problem apperared.

The EpoApSvr.log shows the following:

EPO.JPG

Whats the problem regarding the "Latest Available" tab?

Thanks and best regards from Germany,

Janni

1 Solution

Accepted Solutions
McAfee Employee JoeBidgood
McAfee Employee
Report Inappropriate Content
Message 4 of 7

Re: No "Last Available" information in EPO 4.6 "McAfee Labs Threat Advisory"

Jump to solution

Weird    One of those magic self-correcting problems

Regards -

Joe

6 Replies
McAfee Employee JoeBidgood
McAfee Employee
Report Inappropriate Content
Message 2 of 7

Re: No "Last Available" information in EPO 4.6 "McAfee Labs Threat Advisory"

Jump to solution

Hi...

My first guess would be a proxy problem. If you go to http://myavert.avertlabs.com:8801/reportservice.asmx?wsdl from a browser on the ePO server, what results do you get?

Thanks -

Joe

Re: No "Last Available" information in EPO 4.6 "McAfee Labs Threat Advisory"

Jump to solution

Hi Joe,

I get the following screen:

Labs1.jpg

As I wrote above, the link http://myavert.avertlabs.com:8801/ was (and is) reachable from the EPO server IE.

But I just checked the advisory. And it's crazy that the "Last Available" information is visible now and the current status is "green":

Labs3.jpg

Thanks for help and best regards

Janni

McAfee Employee JoeBidgood
McAfee Employee
Report Inappropriate Content
Message 4 of 7

Re: No "Last Available" information in EPO 4.6 "McAfee Labs Threat Advisory"

Jump to solution

Weird    One of those magic self-correcting problems

Regards -

Joe

Highlighted

Re: No "Last Available" information in EPO 4.6 "McAfee Labs Threat Advisory"

Jump to solution

I'm having the same problem here, except mine hasn't magically self-corrected.  When I click on the link above, I get a "could not connect" page. 

This worked for me prior to my upgrade from 4.0 to 4.6, so not sure what's changed here.

Re: No "Last Available" information in EPO 4.6 "McAfee Labs Threat Advisory"

Jump to solution

Hi,

we have the same problem again. After a broken internet connection line for some hours the “McAfee Labs Thread Advisory” shows “No Information Available”. The internet line is restored but the thread advisory shows no information available. I tested the connection to http://myavert.avertlabs.com:8801/reportservice.asmx?wsdl with IE on the EPO server without any problems. The proxy settings in IE and EPO are the same and unchanged. I also restarted the server without success regarding this problem. The update cycle of the “McAfee Labs Thread Advisory” is set to 15 minutes. The message line shows the following:

The latest McAfee Labs information was not successfully retrieved.

McAfee Labs Security Threats: 0 unread

Last check: 2/9/12 11:50:57 AM CET   

The repository update works without problems.

The current EpoApSvr.log shows the following:

EPO.jpg

Any ideas what can I do next?

Best regards from Germany

Janni

Re: No "Last Available" information in EPO 4.6 "McAfee Labs Threat Advisory"

Jump to solution

Hi,

the service is running now after 3 hours. I did nothing - crazy. So I rcommand regarding this problem to wait 24 hours. In most cases this problem will be solved "automatically".

Best regards

Janni

More McAfee Tools to Help You
  • Subscription Service Notification (SNS)
  • How-to: Endpoint Removal Tool
  • Support: Endpoint Security
  • eSupport: Policy Orchestrator