cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Level 8
Report Inappropriate Content
Message 1 of 3

Install VSE deployment task fails right after the McAfee agent is installed

Jump to solution

Hi,

On the server:

I downloaded the manual deployment exe for the McAfee agent (4.8.0.1938) cause we don't use AD.

I made a product deployment task which installs the 8.8.0.1247. This task is sheduled to be done immediately.

On the client:

McAfee Agent gets installed. Then it receives the task to "install VSE".

This task fails with "There is an error occured during the installation of VIRUSCAN8800".

Attached a picture of the log of the VSE.


If I do the same task manually a bit later via system tree - select device - agent - run client task - the VSE gets installed with succes!

It seems that the McAfee agent needs some time some kind of restart (subsystem stopped) , if the task would be invoked a bit later it would work.

This is very strange !

Can somebody help?


Kr,

Joeri

1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Level 8
Report Inappropriate Content
Message 2 of 3

Re: Install VSE deployment task fails right after the McAfee agent is installed

Jump to solution

Hi,

I have found a solution / workaround to this problem.

It seems that the agent is still busy with the installation and during that same moment it try's to install the VSE.

Solution is to use tags and stall some time:

I created a tag install_VSE and set this to a deployment task to install the VSE.

Then I scheduled a query at night which checks on client(s) which have no VSE is installed. The query will return client(s) and will give them the tag install_VSE.

The next time on connection they will get the VSE. By this method you have and automated way to install the VSE without any issues.

Joeri

View solution in original post

2 Replies
Highlighted
Level 8
Report Inappropriate Content
Message 2 of 3

Re: Install VSE deployment task fails right after the McAfee agent is installed

Jump to solution

Hi,

I have found a solution / workaround to this problem.

It seems that the agent is still busy with the installation and during that same moment it try's to install the VSE.

Solution is to use tags and stall some time:

I created a tag install_VSE and set this to a deployment task to install the VSE.

Then I scheduled a query at night which checks on client(s) which have no VSE is installed. The query will return client(s) and will give them the tag install_VSE.

The next time on connection they will get the VSE. By this method you have and automated way to install the VSE without any issues.

Joeri

View solution in original post

Highlighted
Level 12
Report Inappropriate Content
Message 3 of 3

Re: Install VSE deployment task fails right after the McAfee agent is installed

Jump to solution

Yes the system error 258 means the Windows Installer Service is busy. I've only seen it a couple of times but usually it's because of another 3rd party application installing at the same time, not the Agent. Very strange indeed.

You Deserve an Award
Don't forget, when your helpful posts earn a kudos or get accepted as a solution you can unlock perks and badges. Those aren't the only badges, either. How many can you collect? Click here to learn more.

Community Help Hub

    New to the forums or need help finding your way around the forums? There's a whole hub of community resources to help you.

  • Find Forum FAQs
  • Learn How to Earn Badges
  • Ask for Help
Go to Community Help

Join the Community

    Thousands of customers use the McAfee Community for peer-to-peer and expert product support. Enjoy these benefits with a free membership:

  • Get helpful solutions from McAfee experts.
  • Stay connected to product conversations that matter to you.
  • Participate in product groups led by McAfee employees.
Join the Community
Join the Community