cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Clients not communicating with ePO 4 server

I have recently upgraded to ePO 4.

All seemed to working fine until I notice that my clients are not communicating correctly with the server.

when i do an Manual update I see that the clients are getting the updates from ePO_{epo server} rather than connecting to ePO4_{ePO Server}

Clients are suprisingly getting correct dats and have upgraded to the latest AV Patches and Agent version. But ePO does not recognise this.

I have had a look through the SQL and my clients have seemed to stop communicating on the 21st of April (When I upgraded)

Any thoughts?
18 Replies
Scissor
Level 7
Report Inappropriate Content
Message 2 of 19

RE: Clients not communicating with ePO 4 server

I have a fresh install of ePo 4 (not an upgrade), and when I manually update my clients they connect to ePO_{server}.

I'm not sure why you are seeing ePO4_{server} in some of your logs.

I'm running the McAfee Agent 4.0 (not sure what version of the Agent you are running)
Unblack
Level 10
Report Inappropriate Content
Message 3 of 19

RE: Clients not communicating with ePO 4 server

We had the same issue. We had to uninstall the agent first.
FrmInst.exe /forceuninstall
Than reinstall the agent.

You can see the McAfee Agent Activity Log:
http://"Computername":8081/

RE: Clients not communicating with ePO 4 server

I will give this a go.

Got a few test PCs to see if this will give me some results.

Did you script the uninstall and reinstall of the new agent. Can you post what you did

RE: Clients not communicating with ePO 4 server

Hi,
is it possible that your Epo Security Keys after the Upgrade have changed?
i mean the Agent-server secure communication keys under Configurtaion-> Server Settings -> Security Keys.

When there is one Key which is showing not the correct numbers of clients u messed up something there.

RE: Clients not communicating with ePO 4 server

This is what I got where you have suggested.

I have no idea if this is correct or not


Agent-server secure {Server Name} (jHmj3CGX80KM5eoW37PF4yogsp8=) - 0 agents
communication keys: Legacy (HMW9L9yM2AbJY8qrvmNCNJpYXAI=) - 3074 agents - Master


Local master repository key pair: {Server Name} (uOAAxMx7ra9932HmE9WxiW4VwbE=)


Other repository public keys: McAfee (H7LGlPbFtbARjG6MsNaop1QOFaU=)

RE: Clients not communicating with ePO 4 server



This should be ok.
On the System Detail Page from an system shows there "Last Update" a valid date or does it shows the Date before u upgraded to epo?

When it shows the correct Date, why again u think then its not correct reporting?

RE: Clients not communicating with ePO 4 server

System Name IS166300
System Location My Organization\Corporate Domain\Main Sites\Civic
User Name bushea
Domain Name CORPORATE
IP Address 172.29.101.111
Operating System Windows XP Professional 5.1 Service Pack 2
Is 64 Bit OS Unknown
Description
Tags Workstation
System Tree Sorting Disabled
Managed State Managed
Agent Version 3.6.0.574
Last Update 5/21/09 10:45:31 AM
Installed Products McAfee Agent 3.6.0.574, Product Coverage Reports 3.6.0.574, VirusScan Enterprise 8.5.0.781.Wrk, McAfee AntiSpyware Enterprise Module 8.5.0.163
Custom 1
Custom 2
Custom 3
Custom 4
AntiSpyware Product Version 8.5.0.163
More

VirusScan Enterprise Product Version 8.5.0.781.Wrk
Language 0000
Hotfix/Patch Version 6
Service Pack
DAT Version 5614.0000
Engine Version 5301.4018
Engine (x64) Version
License Status
More

Product Coverage Reports Product Version 3.6.0.574
More

Agent Product Version 3.6.0.574
Language English
Hotfix/Patch Version




If you notice above, the last client connection is on the 21st.

If I connect to this client I get the following.

Scan engine version (32-bit): 5301.4018
dat Version: 5629.000
Dat Created on: 28 May 2009
Number if signitures ... : None
Names of Threats ... : None
Buffer overflow ... : 378
Installed Patches: 8

RE: Clients not communicating with ePO 4 server

So its not reporting the new Dat, new Agent, nor that its running Hotfix 8

RE: Clients not communicating with ePO 4 server

Hi,
in System details click on Show Agent Log.
Are there any failures?

When not click in the top of the agent log on View debug logs: FrameSvc current
Search for failures there.