cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
aja1971
Level 7

Agent Failed to Communicate with epo Server - IP Issue ?

Hello

We have a small amount of agents within our business that do not seem to want to communicate with the epo server.

In the agent log it reports 'Agent failed to communicate with epo Server '   this is highlighted in Red.

In the server.log file on the epo server  you get the following text

20131209090212 I #05024 NAIMSRV  Received [FullProps] from SUN-PC-003440:{3A3FC554-9F93-4DD4-A11A-03083953075D}

20131209090212 I #05024 NAIMSRV  Processing agent props for SUN-PC-003440(3A3FC554-9F93-4DD4-A11A-03083953075D)

20131209090212 E #05024 NAIMSRV  props_SendSiteinfoIni - The agent had no defined IP.

20131209090212 E #05024 NAIMSRV  Unable to determine agent version for agent with GUID {3A3FC554-9F93-4DD4-A11A-03083953075D}.  Not generating tasks or policies.

20131209090212 E #05024 NAIMSRV  Failed to process props response for agent SUN-PC-003440

Anyone seen this before, I have re-installed the client and its made no difference. There appears to be no difference in the PC builds to other working units.

I have tried everything I can think off short of re-imaging the end pc's (which I am reluctant to do).

Any ideas ?

epo Server version 4.6.6

Agent Version 4.8.0.887

Thanks

0 Kudos
6 Replies
ulyses31
Level 16

Re: Agent Failed to Communicate with epo Server - IP Issue ?

Hi aja, are these Windows machines or solaris ones?

Which McAfee Agent extensions version do you have in the extensions repository of your ePO server?

El mensaje fue editado por: ulyses31 on 9/12/13 12:22:47 CET

El mensaje fue editado por: ulyses31 on 9/12/13 12:22:59 CET
0 Kudos
aja1971
Level 7

Re: Agent Failed to Communicate with epo Server - IP Issue ?

Hi Laszlo

The Clients are Windows 7 machines

The Mcafee agent extension is 4.8.0.333.

This problem only effects 4 systems, all of our other installs work fine. These effected machines appear in the epo compliance summary report on the dashboard and only report their system name (SUN-PC-003440 in the above example). No other information is gathered, I have tried doing a 'move GUID to duplicate list and delete' however they just reappear 10 minutes later when they try to check in again.

Thanks

0 Kudos
ulyses31
Level 16

Re: Agent Failed to Communicate with epo Server - IP Issue ?

Do these computers have more than one network card?

What you shoulkd try is to dlete McAfee Agent with the frminst.exe /foceununstall command, then deploy it again and try to collect/send properties again and check if it's able to connect to ePO

0 Kudos
aja1971
Level 7

Re: Agent Failed to Communicate with epo Server - IP Issue ?

The PC's have only 1 network card, I have removed the agent using the /forceuninstall switch, rebooted and re-installed. This has made no difference, this leads me to belive there is either some strange config issue with the 4 effected machines or there is some registry corruption which is preventing the agent working as expected.

0 Kudos
rackroyd
Level 16

Re: Agent Failed to Communicate with epo Server - IP Issue ?

I'd suggest at this time it's probably worth opening a McAfee support call to have that investigated deeper.

0 Kudos
aja1971
Level 7

Re: Agent Failed to Communicate with epo Server - IP Issue ?

I guess I will, Just thought I would throw it out to the forum first just in case I was being Daft and had missed something obvious.

Thanks

0 Kudos