cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Device not ready when deploying Agent

Jump to solution

Good Day,

We are on ePO 5.10 update 10, I was trying to deploy the agent 5.7 on a machine via Agent - > Deploy Agent. However, when I do so it says Device not ready. Although I can ping the device through ePO it doesn't deploy. Even waking up agents doesn't work.

 

I added a screenshot with this issue.

1 Solution

Accepted Solutions
cdinet
McAfee Employee
McAfee Employee
Report Inappropriate Content
Message 2 of 5

Re: Device not ready when deploying Agent

Jump to solution

The failed to authenticate is main message.  It doesn't necessarily mean user/password type authentication, but all requirements need to be met for things to happen.  Follow this KB to see if it meets all environmental requirements for agent deployments.

https://kc.mcafee.com/corporate/index?page=content&id=KB56386

From the epo server, can you map a drive to the admin$ share using the credentials you are using to push with?  If so, are you able to write a file to it?  There are other environmental requirements also needed, so go through that KB.

Was my reply helpful?
If this information was helpful in any way or answered your question, will you please select Accept as Solution in my reply and together we can help other members?

View solution in original post

4 Replies
cdinet
McAfee Employee
McAfee Employee
Report Inappropriate Content
Message 2 of 5

Re: Device not ready when deploying Agent

Jump to solution

The failed to authenticate is main message.  It doesn't necessarily mean user/password type authentication, but all requirements need to be met for things to happen.  Follow this KB to see if it meets all environmental requirements for agent deployments.

https://kc.mcafee.com/corporate/index?page=content&id=KB56386

From the epo server, can you map a drive to the admin$ share using the credentials you are using to push with?  If so, are you able to write a file to it?  There are other environmental requirements also needed, so go through that KB.

Was my reply helpful?
If this information was helpful in any way or answered your question, will you please select Accept as Solution in my reply and together we can help other members?

View solution in original post

Re: Device not ready when deploying Agent

Jump to solution

Thank you, I will look at the KB and do some checks. Because whats weird is that it doesn't happen to all machines.

cdinet
McAfee Employee
McAfee Employee
Report Inappropriate Content
Message 4 of 5

Re: Device not ready when deploying Agent

Jump to solution

If it is consistent with certain machines, I would suspect something not set right on those to enable those requirements.

Was my reply helpful?
If this information was helpful in any way or answered your question, will you please select Accept as Solution in my reply and together we can help other members?

Re: Device not ready when deploying Agent

Jump to solution

You are indeed correct, there is a permissions issue with the credentials i'm using for some machines.

You Deserve an Award
Don't forget, when your helpful posts earn a kudos or get accepted as a solution you can unlock perks and badges. Those aren't the only badges, either. How many can you collect? Click here to learn more.

Community Help Hub

    New to the forums or need help finding your way around the forums? There's a whole hub of community resources to help you.

  • Find Forum FAQs
  • Learn How to Earn Badges
  • Ask for Help
Go to Community Help

Join the Community

    Thousands of customers use the McAfee Community for peer-to-peer and expert product support. Enjoy these benefits with a free membership:

  • Get helpful solutions from McAfee experts.
  • Stay connected to product conversations that matter to you.
  • Participate in product groups led by McAfee employees.
Join the Community
Join the Community