cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted

setup web gateway transparent bridge mode with windows vmware workstation

 

Hi all, 

Nubie here wanna ask favor,

I have some issue about connection when I tried to setup my webgateway using transparent bridge mode in vmware workstation .. I already can ping internet from client and my mwg server could join the AD and login to mwg server using  AD user in fact, when I tried to browse some websites from client host, there are none of any trafic recorded on "web traffic summary" but there are "traffic number of objects" on "web cache statistics", then I tried setup rule sets for blocking some websites but no any impact to client, client still can browse and able to download eicar Smiley Sad

I also tried to turn off and turn on one by one the ports on MWG to tshoot and I think there's something wrong with the bridge port..  I turn off all of group of the bridge port (vmnet1&2) and leave ibr0 enable and I tried browse from my client host it still can surf and ping to google !... Smiley Surprised

 

at last I tried to setup promiscuous port as tutored by this website : https://superuser.com/questions/1209497/how-do-you-enable-promiscuous-mode-in-vmware-workstation

but the issue still remains....

this is my topology : 

Internet -(vmnet0)- Router gateway - (vmnet1) - WebGateway - (vmnet2)- Client

vmnet0 = bridge to LAN

vmnet1= host only

vmnet2=host only 

I used ibr0 for my bridge port with vmnet1&2 as the group of bridge port.

 

what should I do ?

thanks....

3 Replies
McAfee Employee
McAfee Employee
Report Inappropriate Content
Message 2 of 4

Re: setup web gateway transparent bridge mode with windows vmware workstation

Hi Nubie,

Hope you are doing well.

Please ensure whether the port directs have been configured in mwg --> configuration --> Proxies --> port redirect. I would suggest going through the community article shared in below:

https://community.mcafee.com/t5/Documents/Web-Gateway-Understanding-Transparent-Bridge/ta-p/553418

 

Regards

Alok Sarda

 

 

Re: setup web gateway transparent bridge mode with windows vmware workstation

Hi aloksard,

 

Actually my configuration is running well if using vmware esxi, but same configuration doesn't look well if I'am using vmworkstation windows version.

Does inline mode not  support virtual ethernet on workstation ?

 

Thank you for your help.

 

Regards,
Dave

McAfee Employee
McAfee Employee
Report Inappropriate Content
Message 4 of 4

Re: setup web gateway transparent bridge mode with windows vmware workstation

Hi Dave,

Hope you are doing well.

 

Supported platforms, environments, and operating systems for Web Gateway

https://kc.mcafee.com/corporate/index?page=content&id=KB84154

 Recommended VMware versions for Web Gateway

https://kc.mcafee.com/corporate/index?page=content&id=KB85908

 

Regards

Alok Sarda