cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
ittech
Level 13

New MWG Appliance

After a long process of deciding what's best for us, I finally recieved my new MWG appliance. So, I plug it in, start it up, and when the logon prompy appears, I enter in

mwgappl

(last 8 of the MAC)

Unfortunately, that was incorrect. I also tried all zeros as a password, I barely recall that being the password for intially setting up the VMWare test.

Are there any other default passwords to log in to the appliance with that I can try?

0 Kudos
13 Replies
PhilM
Level 14

Re: New MWG Appliance

It's been a while since I looked at the instructions, but the login credentials differ between the CLI (console or SSH) and the GUI.

For the CLI - the username is 'root' and the password is the last 8 characters of the MAC address (with all alpha characters entered in UPPER case).

For the GUI - the username is 'admin'. I believe the default password is 'webgateway' and this is either changed during the setup wizard (depending on whether you are talking about v6 or v7 in your case) or can be manually changed in the admin GUI.

Phil.

0 Kudos
ittech
Level 13

Re: New MWG Appliance

root and the last 8 of the MAC got me logged in, but just to a command prompt. None of my documentation gives me any info on that. I did realize that it came with v6.8 installed so I downloaded v7 and I am thinking of installing that.

I'm pretty sure all I have to do is boot to the CD and go from there. Cross your fingers!

0 Kudos
eelsasser
Level 15

Re: New MWG Appliance

Right. We aren't shipping 7 on-box yet. We will soon.

Don't forget to catch the "Do you want to run the configuration wizard" when you reboot. This is so you can assign and IP and root password yourself instead of DHCP and default MAC address password.

You can have it pause at the wizard if enter "2w" when you boot from the CD and asks 1) Serial port, 2) Video Console

The next boot after that will start wizard instead of timing out and continuing.

I always am looking away when I restart after an image and miss it. Drives me crazy

0 Kudos
ittech
Level 13

Re: New MWG Appliance

LOL!

Wouldn't you know, just when I read your message in my inbox, I turned around and saw the configuration prompt fly up the screen! Oh, well. At least it doesn't take too long to fix

0 Kudos
eelsasser
Level 15

Re: New MWG Appliance

Too funny.

Look behind you, a three-headed monkey!

0 Kudos
asabban
Level 17

Re: New MWG Appliance

You want to be a pirate, too, Erik?

:-)

0 Kudos
ittech
Level 13

Re: New MWG Appliance

Kernal alive!

Kernal really alive!!!!!!!!!

Everything is up and running now, thanks everybody!

0 Kudos
pedro.tavares
Level 10

Re: New MWG Appliance

Hopefully I'm posting in the right place, since I didn't found other topic.

In the case we need to re-run the wizard, is there any option to do it? I'm asking this because there was some changes  in the network interface (virtual) and since then the Coordinator service doesn't start and I can't access the GUI. I've tried to execute the command: mwg-wizard but it doesn't really changes the configuration. My bet is that is something wrong with the certificates ..

Thanks.

Pedro

0 Kudos
ittech
Level 13

Re: New MWG Appliance

I would think at the very least, you could save your configuration and reinstall the OS. Then, upload your backup. It doesn't take very long.

PS - You might want to wait for a different option before you try this

0 Kudos