cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

MWG 7.7 mwg-core high load problem

After upgrading to 7.7.0.x we experienced several instances of mwg-core growing to >4GB and hight CPU usage, the MWG did not process requests then anymore. Restarting the mwg-core process fixed the issue, but it

reappeared after a1-2days. Anybody else had this problem?

We downgraded to 7.6 to solve it.

14 Replies
feickholt
Level 10
Report Inappropriate Content
Message 2 of 15

Re: MWG 7.7 mwg-core high load problem

if you don't like to send a feedback to MC - you can try to find the rule which creates such high load by yourself.

You have to define a Top Level Rule Set called stop cycle with a single stop cycle rule.

Place it at the end. Now move it in the policy one step higher. Watch your CPU load.

Nothing changes... move it again one step higher. Repeat this until the load does not increase any more.

Now you have the ruleset which is responsible for the high load.

You can repeat this step within this ruleset to find the single rule which creates the load.

Using this we found about 5  misconfigured rules........

Re: MWG 7.7 mwg-core high load problem

Thanks - but the high load is not a real problem, the problem is, that the gateway becomes inresponsive to proxy requests - this does not happen with 7.6.x but with 7.7..

Unblack
Level 10
Report Inappropriate Content
Message 4 of 15

Re: MWG 7.7 mwg-core high load problem

We have the same Problem with  7.7.0.2.0

Highlighted

Re: MWG 7.7 mwg-core high load problem

OK so it seems to be a bug.

mkr81
Level 7
Report Inappropriate Content
Message 6 of 15

Re: MWG 7.7 mwg-core high load problem

Same Problem here! After upgrading to 7.7.0.2 all was fine, than with some load and production traffic the CPU usage went up and the Proxy stopped responding to requests. Ticket has been opened with McAfee.

McAfee Employee smasnizk
McAfee Employee
Report Inappropriate Content
Message 7 of 15

Re: MWG 7.7 mwg-core high load problem

Please check the release notes of 7.7.0.2 for fixed issue. Update to this version might help in your case.

Resolved issue:

Processing web traffic under HTTP2 on Web Gateway failed or caused an extremely high CPU usage. (1163784)

-Sergej

Re: MWG 7.7 mwg-core high load problem

NO as the problem appears with 7.7.0.2 as well.

mkr81
Level 7
Report Inappropriate Content
Message 9 of 15

Re: MWG 7.7 mwg-core high load problem

Same for our environment. We HAD the issue with 7.7.0.2

Unblack
Level 10
Report Inappropriate Content
Message 10 of 15

Re: MWG 7.7 mwg-core high load problem

We also opened a ticket on 8.11.2016. No cause found till now.

We send a feedback file and a core dump to the support team.

More McAfee Tools to Help You
  • Subscription Service Notification (SNS)
  • How-to: Endpoint Removal Tool
  • Support: Endpoint Security
  • eSupport: Policy Orchestrator
  • Community Help Hub

      New to the forums or need help finding your way around the forums? There's a whole hub of community resources to help you.

    • Find Forum FAQs
    • Learn How to Earn Badges
    • Ask for Help
    Go to Community Help

    Join the Community

      Thousands of customers use the McAfee Community for peer-to-peer and expert product support. Enjoy these benefits with a free membership:

    • Get helpful solutions from McAfee experts.
    • Stay connected to product conversations that matter to you.
    • Participate in product groups led by McAfee employees.
    Join the Community
    Join the Community