cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Folcan
Level 10

Communication beetwen ePO and WebGateway failed

Hello,

I have somes troubles when I try to register WebGateway Appliance into my ePO Server.

Webgateway version : 7.2.0.3.0 (13935)

ePO serveur : 4.6.3 (build 197)

ePO extensions : Email and WebGateway 1.4.174

When I register my webgateway appliance, I have the popup screen for the Certificate Details. Click YES, and an error message appair :

"Communication test couldn't connect connect to the server. Please check your configuration."

I use the default port 9090 for the communication, and there is no network problem.

With a network capture on the epo server, i can see paquets beetwen ePO and WebGateway with good responses.

I used the "epo" login and a password define into the WebGateway ePolicy Orchestrator Settings.

I created an user ePO in the appliance with the role "ePO comon catalog Administrator"

I created a ruleset "Bypass ePO Requests" at the top level of my policy's.

I dont understand what is wrong.

Any ideas ?

Regards,

0 Kudos
5 Replies
McAfee Employee

Re: Communication beetwen ePO and WebGateway failed

Do the username and password for both specified accounts match?

If not, please try that (they actually need to be the same).

Best,

Jon

0 Kudos
Folcan
Level 10

Re: Communication beetwen ePO and WebGateway failed

Hello Jon,

Yes they match.

I use "admin" user for "Console Credentials". Password is good and i can login to the appliance with this username/password

I use a user "epo" for Communication Credentials. I defined the password on "Configuration > Appliances > ePolicyOrchestrator > Password", and created a user on my WebGateway called "epo" with the same password.

I tried to change the user "epo" by "admin", but dont work too mutch.

First conf :

Console Credentials

User : admin

Password : mypasswordadmin

Communication Credentials

User : epo

Password : mypasswordepo

Configuration > Appliances > ePolicyOrchestrator :

Username : epo

Password : mypasswordepo

Result : Communication test error...

Second conf :

Console Credentials

User : admin

Password : mypasswordadmin

Communication Credentials

User : admin

Password : mypasswordadmin

Configuration > Appliances > ePolicyOrchestrator :

Username : admin

Password : mypasswordadmin

Result : Communication test error...

Thanks for your help

0 Kudos

Re: Communication beetwen ePO and WebGateway failed

Were you able to resolve this issue?  I'm experiencing the same issue with no resolution from McAfee quite yet.

0 Kudos
darkfell
Level 9

Re: Communication beetwen ePO and WebGateway failed

I had the same error, the problem was too strong password.

Try to test to use only numbers or letters in epo logins.

0 Kudos
McAfee Employee

Re: Communication beetwen ePO and WebGateway failed

Console Credentials : For access to the host GUI > This is a local account on MWG

Communication Credentials : For statistics retrieval and list management > This is an account in ePO. This account should also be configured in MWG.

0 Kudos