cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
craigaw1969
Level 7

Problems after installed Internet Explorer 11 with Win7 SP1

Jump to solution

Hi

I have just updated to IE11 running Windows 7 Service Pack 1.

Now that I have done the install, McAfee is reporting a problem with RealTime Virus Scanning and Virus Scanning, which have both been turned off. Even if I go to restart them they automatically switchoff. I have also gone to Windows Action Centre and tried to enable them from there, but again they do not switch on.

I am running BT NetProtect Plus with McAfee.

Is there a fix for this or do I need to roll back to IE10?

Thanks

Craig

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
exbrit
Level 21

Re: Problems after installed Internet Explorer 11 with Win7 SP1

Jump to solution

No it's probably just a corruption that happened when you updated browsers.   Keep IE11 as it is more secure than previous versions.

First try running the Virtual Technician as it often can find and fix problems by itself:  http://mvt.mcafee.com/

If that doesn't fix it go to Control Panel > Programs & Features and uninstall McAfee from there.

Then run the MCPR cleanup tool and reboot.

Go to your online account page and reinstall the software from there.

0 Kudos
4 Replies
exbrit
Level 21

Re: Problems after installed Internet Explorer 11 with Win7 SP1

Jump to solution

No it's probably just a corruption that happened when you updated browsers.   Keep IE11 as it is more secure than previous versions.

First try running the Virtual Technician as it often can find and fix problems by itself:  http://mvt.mcafee.com/

If that doesn't fix it go to Control Panel > Programs & Features and uninstall McAfee from there.

Then run the MCPR cleanup tool and reboot.

Go to your online account page and reinstall the software from there.

0 Kudos
exbrit
Level 21

Re: Problems after installed Internet Explorer 11 with Win7 SP1

Jump to solution

Moved this to VirusScan as a more appropriate spot.

0 Kudos
craigaw1969
Level 7

Re: Problems after installed Internet Explorer 11 with Win7 SP1

Jump to solution

Thanks for the help. Running the tool and a reboot fixed the issue

0 Kudos
exbrit
Level 21

Re: Problems after installed Internet Explorer 11 with Win7 SP1

Jump to solution

That's good.  All the best ;-)

0 Kudos