cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Virus Scan Enterprise User Rule Exclusion not working

Jump to solution

We have VirusScan Enterprise 8.8 on Windows 7 workstation. In ePO I have a user rule to block EXE from being created in the TEMP folder. I am trying to install Office and it gets blocked when OSE00000.EXE trys to execute in the TEMP folder. I put an exclusion in the User rule and downloaded the new setting to the workstation. OSE00000.EXE is still being blocked when trying to run the setup for Office, what am I missing?

Pat

1 Solution

Accepted Solutions

Re: Virus Scan Enterprise User Rule Exclusion not working

Jump to solution

Hi,

Can you test this one:

test.jpg

Best regards,

Jose Maria


14 Replies
exbrit
Level 21
Report Inappropriate Content
Message 2 of 15

Re: Virus Scan Enterprise User Rule Exclusion not working

Jump to solution

Moved to VirusScan Enterprise for better support.

Re: Virus Scan Enterprise User Rule Exclusion not working

Jump to solution

Thanks

Re: Virus Scan Enterprise User Rule Exclusion not working

Jump to solution

Hi,

Are you creating ann user define detection under Unwanted program? if yes, that file will be always detected as that is not the right place to create the exclusion.

Do you have high and low risk enable? If not, then you sould create a normal exclusion under On Access Scan like this:

C:\Temp\OSE00000.EXE


If that does not work, can you please show us an screenshot?


Best regards,


Jose Maria

Re: Virus Scan Enterprise User Rule Exclusion not working

Jump to solution

It is a User Rule under my Access Protection Rules

McAfee Access Protection Rule.PNG

Re: Virus Scan Enterprise User Rule Exclusion not working

Jump to solution

Hi,

What about if you tick the box Files being executed and read access to file as the file needs to be access and executed in order to install.

Best regards,

Jose Maria

Re: Virus Scan Enterprise User Rule Exclusion not working

Jump to solution

Wouldn't that place more restrictions on this policy? The policy is working as designed, just cannot get this exclusion to work

Re: Virus Scan Enterprise User Rule Exclusion not working

Jump to solution


Sure, sorry forget What I said you completely right!

I will try to test in my box and will let you know.

Best regards

Jose Maria

Re: Virus Scan Enterprise User Rule Exclusion not working

Jump to solution

Just something quick.

Have you try the path like this?

**\Temp\ Does it Works?

Can you post the lines where we can see the block in Access protection log?

Best regards,

Jose Maria

Re: Virus Scan Enterprise User Rule Exclusion not working

Jump to solution

Tried that path, updated policy and still blocks the exe.

Pat