cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Former Member
Not applicable
Report Inappropriate Content
Message 1 of 22

After Patch 2 getting OAS faiulres

Rolling out Patch 2 for testing and have noticed that the OAS crashes when visiting certian websites. Have restarted the PC and it is still occuring. Have verifed on Vista PC's but also have some XP machines with the same issue but have tried it with these websites yet.

Two websites that we have found it crashes on consistantly on multiple PCs is on Yahoo Mail and on asp.net (This site in particular http://www.asp.net/learn/Ajax-Control-Toolkit/tutorial-47-cs.aspx)

Here is the info provided in the crash report

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: Mcshield.exe
Application Version: 14.1.0.515
Application Timestamp: 4a79051d
Fault Module Name: mcscan32.dll
Fault Module Version: 5.300.0.2777
Fault Module Timestamp: 486bbbe5
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 001119b4
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.6
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 1703
Additional Information 2: 2264db07e74365624c50317d7b856ae9
Additional Information 3: 1344
Additional Information 4: 875fa2ef9d2bdca96466e8af55d1ae6e

Has anyone else experience this or had any luck fixing this?

Thanks,
Joe
21 Replies
Former Member
Not applicable
Report Inappropriate Content
Message 2 of 22

RE: After Patch 2 getting OAS faiulres

My similar experience is that on several pcs that had v8.7 + p1 and then I manually installed p2, after reboot mcshield would crash and then disable OAS.

The solution for me in 3 cases (vista, server 2008 and xp) was to uninstall vs, install v8.7+ p1, then p2, reboot and i wouldn't have this problem.

I worry about deploying p2 in epo.
Former Member
Not applicable
Report Inappropriate Content
Message 3 of 22

RE: After Patch 2 getting OAS faiulres

I got the same crash problem on win7 x64.
Mcshield service stopped randomly when I surf the internet using IE.
I am using the maximum protection of VSS.
uninstalled and reinstalled again, but problem still there.

Former Member
Not applicable
Report Inappropriate Content
Message 4 of 22

RE: After Patch 2 getting OAS faiulres



I can't replicate it on my test Vista machine, either with the 5300 or 5400 engines.

I notice from the error report that the machine is running the 5300 engine. Do you want to try it with the 5400 engine and see if that may assist?

(Note from the readme, there is a requirement for the 5301 engine at a minimum).
Former Member
Not applicable
Report Inappropriate Content
Message 5 of 22

RE: After Patch 2 getting OAS faiulres

Had this problem also, try to disable cookie scanning. Unchecking this option fixed this issue for me.
Former Member
Not applicable
Report Inappropriate Content
Message 6 of 22

RE: After Patch 2 getting OAS faiulres



So far it has appeared to of fix the issue for me as well. Did you open a case with McAfee or let them know about this?

Thanks,
Joe
Former Member
Not applicable
Report Inappropriate Content
Message 7 of 22

RE: After Patch 2 getting OAS faiulres



Even with cookie scanning on in my config, I still can't replicate the issue...

It's going to be one of those issues that takes ages to get McAfee to acknowledge - unless you can find an easy way for McAfee to recreate.

(Been there and lived through the experience!)
Former Member
Not applicable
Report Inappropriate Content
Message 8 of 22

RE: After Patch 2 getting OAS faiulres

This method works for me too. Thanks.
Hope McAfee with look into this annoying problem soon.

Former Member
Not applicable
Report Inappropriate Content
Message 9 of 22

RE: After Patch 2 getting OAS faiulres

https://kc.mcafee.com/corporate/index?page=content&id=KB66858&actp=search&searchid=1254731891349

 


Issue:
When the Anti-Spyware Enterprise module is installed and cookie detections occur, and the engine version is older than 5400, the on-access scanner may terminate unexpectedly.

Resolution:
Update to the 5400 engine or later to resolve the issue.

Former Member
Not applicable
Report Inappropriate Content
Message 10 of 22

RE: After Patch 2 getting OAS faiulres

.txt
by C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
232(0)(0)
231(0)(0)
22305(0)(0)
22304(0)(0)
22302(0)(0)
22301(0)(0)
226(0)(0)
223(0)(0)
You Deserve an Award
Don't forget, when your helpful posts earn a kudos or get accepted as a solution you can unlock perks and badges. Those aren't the only badges, either. How many can you collect? Click here to learn more.

Community Help Hub

    New to the forums or need help finding your way around the forums? There's a whole hub of community resources to help you.

  • Find Forum FAQs
  • Learn How to Earn Badges
  • Ask for Help
Go to Community Help

Join the Community

    Thousands of customers use the McAfee Community for peer-to-peer and expert product support. Enjoy these benefits with a free membership:

  • Get helpful solutions from McAfee experts.
  • Stay connected to product conversations that matter to you.
  • Participate in product groups led by McAfee employees.
Join the Community
Join the Community