cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Moderator
Moderator

Oönskade Pop-up Meddelande / Adware PUP

Såvitt jag förstår får du oönskade pop-up fönster med reklam eller så blir du omdirigerad i dina sökresultat i Internet.

Din dator verkar vara infekterad med potentiellt oönskade program (PUP) och/eller reklamprogram (adware). Dessa är inte virus i sig själva, vilket är varför antivirus programmet inte har gjort någonting emot dem. De är snarare program eller webbläsartillägg som man oavsiktligt installerar själv. De brukar installeras tillsammans med något annat, oftast gratis program. De brukar vara svåra att bli kvitt av.

För att få fram exakt vad infekterar datorn är det ensklast att kolla upp webbläsartilläggen i Internet Explorer. Tryck på Verktyg i menyraden eller på Kugghjulet uppe till höger i ett Internet Explorer fönster och klicka på Hantera tillägg. Kolla bland Tilläggen, samt Sökleverantörerna.

Du har följande alternativ:

1. Du kan söka efter borttagningsanvisningar (removal instructions) i Google med programmets eller tilläggets namn för att försöka få bort skräpprogrammen själv och återställa webbläsarens inställningar.

2. Du kan köra en systemåterställning av datorn eller lämna in den i en service med samma ändamål, särskilt om datorn är fortfarande i garanti.

3. Kontakta en lokal tekniker eller datorkunnig människa för att få hjälp med de ovanstående alternativen.

Om du har andra förfrågningar eller om samma problem kvarstår, kan du kontakta oss också via telefon (på 08 57929004) eller chatt på: http://service.mcafee.com

0 Kudos