cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Former Member
Not applicable
Report Inappropriate Content
Message 1 of 5

Troubleshooting SFP Fiber Connectivity

Jump to solution

I have an M2750 NIPS with 2 SFP fiber adapters, i have problems with link in port pair.

The environment is the following:

Swith Dell Power connect 5324 > 1A-1B > Fiber to Remote building : No Link

Swith Dell Power connect 5324 > Fiber to Remote building : Link OK

Comments:

The SFP are enabled

The checkbox McAfee Compliance is enabled

I was changed to another slots (4a-4b)

Do you know another tests to check connectivity?

Any Suggestions?

Bernardo

1 Solution

Accepted Solutions
Former Member
Not applicable
Report Inappropriate Content
Message 4 of 5

Re: Troubleshooting SFP Fiber Connectivity

Jump to solution

When you attempt to enable the ports do you get a brief green light on either of the ports or displayed on the port configuration screen on the NSM?

If you get a momentary green light on the 1A and nothing on the 1B then the chances are the problem lies between the 1B and the downstream device.

Failing that: pop both SFP out and reseat them and if possible try different SFP (one at a time just so you can see if you have a faulty one)

Check that the fibres you are using are of the same grade (mm, sm)

Check that the devices up steam and downstream of the sensor are using the same power fibre light source. i.e. laser to laser, led to led

Hope that helps

View solution in original post

4 Replies
Former Member
Not applicable
Report Inappropriate Content
Message 2 of 5

Re: Troubleshooting SFP Fiber Connectivity

Jump to solution

what is speed and duplex configuration on NSP fiber ports and LAN switches on both sides?

Former Member
Not applicable
Report Inappropriate Content
Message 3 of 5

Re: Troubleshooting SFP Fiber Connectivity

Jump to solution

In fiber optic adapters does not work with duplexing only in copper adapters, thats options are disabled to only run to a 1gbps, attach is port conf.

Regards.

Former Member
Not applicable
Report Inappropriate Content
Message 4 of 5

Re: Troubleshooting SFP Fiber Connectivity

Jump to solution

When you attempt to enable the ports do you get a brief green light on either of the ports or displayed on the port configuration screen on the NSM?

If you get a momentary green light on the 1A and nothing on the 1B then the chances are the problem lies between the 1B and the downstream device.

Failing that: pop both SFP out and reseat them and if possible try different SFP (one at a time just so you can see if you have a faulty one)

Check that the fibres you are using are of the same grade (mm, sm)

Check that the devices up steam and downstream of the sensor are using the same power fibre light source. i.e. laser to laser, led to led

Hope that helps

View solution in original post

Former Member
Not applicable
Report Inappropriate Content
Message 5 of 5

Re: Troubleshooting SFP Fiber Connectivity

Jump to solution

Thanks Sweep,

We are checking and the cables and in one gbic is 50 um and in the other is 65 um, i think thats the problem

You Deserve an Award
Don't forget, when your helpful posts earn a kudos or get accepted as a solution you can unlock perks and badges. Those aren't the only badges, either. How many can you collect? Click here to learn more.

Community Help Hub

    New to the forums or need help finding your way around the forums? There's a whole hub of community resources to help you.

  • Find Forum FAQs
  • Learn How to Earn Badges
  • Ask for Help
Go to Community Help

Join the Community

    Thousands of customers use the McAfee Community for peer-to-peer and expert product support. Enjoy these benefits with a free membership:

  • Get helpful solutions from McAfee experts.
  • Stay connected to product conversations that matter to you.
  • Participate in product groups led by McAfee employees.
Join the Community
Join the Community