cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
ian_0778
Level 7

McAfee Agent for Mac OS X 4.8.0 issue

Hello @ all,

i've tried to install the agent on Mac OS X Yosemite 10.10.2 using the instructions in the McAfee Agent Product Guide 4.8.0 "Install on UNIX-based and Macintosh operating systems manually".

After copying the install.sh to the desktop i went throug these steps:

1. Open Terminal, then switch to the location where you copied the install.sh file.

2. Run these commands, giving root credentials when requested:

sudo chmod +x install.sh

sudo ./install.sh ‑i

"Installation succesful"

But if i trie to collect the poperties and send to server with ./cmdagent -P i got always this ERROR: ***Failed to send command to McAfee Agent, Please ensure McAfee Agent is running ***.

I've checked whether agent is running with ps -eaf | grep cma and it looks like everything is OK.

Restarting Mac, restarting cma, reinstallation...nothing works for me.

It would be very nice to get some solution for this problem because i have no more ideas.

Many thanks ind advance!

0 Kudos
7 Replies
Peacekeeper
Level 20

Re: McAfee Agent for Mac OS X 4.8.0 issue

Moved this to Business Mac and Linux Products for better chance of an answer.

0 Kudos
ian_0778
Level 7

Re: McAfee Agent for Mac OS X 4.8.0 issue

Here is the output from command line:

XXXXX-MacBook-Pro:bin administrator$ ./cmdagent -p

2015-04-24 10:34:31 [346]   [CmdAgent] Start

2015-04-24 10:34:31 [346]  [Cryptshim] Initializing crypto library

2015-04-24 10:34:31 [346]  [Cryptshim] Using /Library/McAfee/cma/scratch/keystore as keystore path

2015-04-24 10:34:31 [346]  [Cryptshim] Using /Library/McAfee/cma/bin//cmdagent.sig as exe signature file path

2015-04-24 10:34:31 [346]  [Cryptshim] Successfully initialized crypto library

2015-04-24 10:34:31 [346]   [CmdAgent] Saving hash to registry

2015-04-24 10:34:31 [346]        [Xml] Error trace:

2015-04-24 10:34:31 [346]        [Xml]   [useExistingFile,/etc/cma.d/CMDAGENT1000/config.xml]->

2015-04-24 10:34:31 [346]        [Xml]   [ReadBufferFromFileNoExp,/etc/cma.d/CMDAGENT1000/config.xml]->

2015-04-24 10:34:31 [346]        [Xml]    Couldn't open to read: Permission denied

2015-04-24 10:34:31 [346]   [CmdAgent] Error trace:

2015-04-24 10:34:31 [346]   [CmdAgent]    Failed to generate hash

Error:***Failed to send command to McAfee Agent, Please ensure McAfee Agent is running ***

2015-04-24 10:34:31 [346]   [CmdAgent] Exit

0 Kudos
Artfulbodger
Level 13

Re: McAfee Agent for Mac OS X 4.8.0 issue

Hi Ian.

could you run:

ps -eaf | grep cma


This should list the running processes for the McAfee Agent.


You should have an output which looks like this:

0   106     1   0  8:32am ??         0:00.06 /Library/McAfee/cma/bin/launchcma

0   400     1   0  8:32am ??         0:36.11 /Library/McAfee/cma/bin/cma

1797179424  7537  5434   0 10:51am ttys000    0:00.00 grep cma


This should confirm that the launchcma process triggered at boot time and it started the cma agent running.


Do you get this response?


Regards

Rich

Volunteer Moderator - Business Products

Certified McAfee Product Specialist - ePO

0 Kudos
ian_0778
Level 7

Re: McAfee Agent for Mac OS X 4.8.0 issue

Hi Richard,

unfortunately not. I've tried to restart the cma but the output is the same as before:

XXXXX-MacBook-Pro:cma administrator$ sudo ./cma start

Starting McAfee Agent

dyld: Symbol not found: _inflateReset2

  Referenced from: /System/Library/Frameworks/ImageIO.framework/Versions/A/Resources/libPng.dylib

  Expected in: /Library/McAfee/cma/bin/libz.1.2.3.dylib

in /System/Library/Frameworks/ImageIO.framework/Versions/A/Resources/libPng.dylib

./cma: line 27:   328 Trace/BPT trap: 5       /Library/McAfee/cma/bin/cma

XXXXX-MacBook-Pro:cma administrator$ ps -eaf | grep cma

  502   333   313   0 12:05pm ttys000    0:00.01 grep cma

I've done a restart after installation of the agent and already done a complete reinstall.

Thanks for help and kind regards

0 Kudos
ian_0778
Level 7

Re: McAfee Agent for Mac OS X 4.8.0 issue

Hello,

i think we are going on step into the right direction now.

First i've installed Mac OS X Patch 3 (4.8.0.1938) on ePO which generates a new install.sh. I've used this for a brand new installation and now the agent is running:

Last login: Fri Apr 24 14:49:00 on console

XXXXX-MacBook-Pro:~ administrator$ ps -eaf | grep cma

    0    69     1   0  2:48pm ??         0:00.10 /Library/McAfee/cma/bin/launchcma

    0   189     1   0  2:48pm ??         0:00.60 /Library/McAfee/cma/bin/cma

  502   373   315   0  2:49pm ttys000    0:00.01 grep cma

But i have still zhe same error after trying to contact the local agent:

XXXXX-MacBook-Pro:bin administrator$ ./cmdagent -p

2015-04-24 14:51:48 [382]  (2690793940)   [CmdAgent] Start

2015-04-24 14:51:48 [382]  (2690793940)  [Cryptshim] Initializing crypto library

2015-04-24 14:51:48 [382]  (2690793940)  [Cryptshim] Using /Library/McAfee/cma/scratch/keystore as keystore path

2015-04-24 14:51:48 [382]  (2690793940)  [Cryptshim] Using /Library/McAfee/cma/bin//cmdagent.sig as exe signature file path

2015-04-24 14:51:48 [382]  (2690793940)  [MfeCryptC] Error trace:

2015-04-24 14:51:48 [382]  (2690793940)  [MfeCryptC]    Failed to open keystore file

2015-04-24 14:51:48 [382]  (2690793940)  [MfeCryptC] Error trace:

2015-04-24 14:51:48 [382]  (2690793940)  [MfeCryptC]    Failed to get key record from keystore

2015-04-24 14:51:48 [382]  (2690793940)  [MfeCryptC] Error trace:

2015-04-24 14:51:48 [382]  (2690793940)  [MfeCryptC]    Failed to get the last mode of library

2015-04-24 14:51:48 [382]  (2690793940)  [Cryptshim] Unable to initialize crypto library

2015-04-24 14:51:48 [382]  (2690793940)  [Cryptshim] Error trace:

2015-04-24 14:51:48 [382]  (2690793940)  [Cryptshim]    Unable to initialize cryptshim library

2015-04-24 14:51:48 [382]  (2690793940)  [Cryptshim] Error trace:

2015-04-24 14:51:48 [382]  (2690793940)  [Cryptshim]    Crypto library is not initialized

2015-04-24 14:51:48 [382]  (2690793940)   [CmdAgent] Error trace:

2015-04-24 14:51:48 [382]  (2690793940)   [CmdAgent]    Failed to generate hash

Error:***Failed to send command to McAfee Agent, Please ensure McAfee Agent is running ***

2015-04-24 14:51:48 [382]  (2690793940)   [CmdAgent] Exit

Any suggestions to solve this last issue? At least i hope so...^^

Kind regards

0 Kudos
ian_0778
Level 7

Re: McAfee Agent for Mac OS X 4.8.0 issue

Hello @ all!

Just to tell you how we solved this problem because it was stupid mistake.

The issue was not to use "sudo" for cmdagent -p.

After i did "sudo ./cmdagent -P" it works like a charm and all Workstations were listed in ePO immediately.

Thanks a lot and kind regards

Ian

somd55
Level 7

Re: McAfee Agent for Mac OS X 4.8.0 issue

It's not stupid, you just forgot something

0 Kudos