cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Agents will not start on bootup

I have one Ubuntu client that will not start the McAfee agent on startup. This is the only client that I have found this issue on and I have tried reinstall and same issue.

When the agents are started manually there are no issue.

When started I get the one liner in syslog

Jul 13 11:13:51 localhost Starting %s: cma

After bootup there is no mention of cma in syslog and no errors in dmesg either.

The OS is as follows

Linux HOSTNAMEXXX 3.16.0-43-generic #58~14.04.1-Ubuntu SMP Mon Jun 22 10:21:20 UTC 2015 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

I have dozens of clients running the exact OS as this is a standard image.

the cma file is under /etc/init.d

I can manually start and stop the agents without issue. There is one error message I do get but it doesn't seem to stop the agent from starting.

user:/var/log$ sudo service cma stop

Shutting down McAfee Agent services...                     [  OK  ]
user:/var/log$ sudo service cma start

touch: cannot touch '/var/lock/subsys/cma': No such file or directory

user:/var/log$ ps -ef | grep McA
root      8169     1  2 11:38 ?        00:00:00 /opt/McAfee/cma/bin/cma
root      8175  8169  0 11:38 ?        00:00:00 /opt/McAfee/cma/bin/cma
root      8176  8175  0 11:38 ?        00:00:00 /opt/McAfee/cma/bin/cma
root      8177  8175  0 11:38 ?        00:00:00 /opt/McAfee/cma/bin/cma
root      8178  8175  0 11:38 ?        00:00:00 /opt/McAfee/cma/bin/cma
root      8179  8175  0 11:38 ?        00:00:00 /opt/McAfee/cma/bin/cma
root      8180  8175  0 11:38 ?        00:00:00 /opt/McAfee/cma/bin/cma
root      8181  8175  0 11:38 ?        00:00:00 /opt/McAfee/cma/bin/cma
root      8182  8175  0 11:38 ?        00:00:00 /opt/McAfee/cma/bin/cma
root      8183  8175  0 11:38 ?        00:00:00 /opt/McAfee/cma/bin/cma
root      8184  8175  0 11:38 ?        00:00:00 /opt/McAfee/cma/bin/cma
root      8185  8175  0 11:38 ?        00:00:00 /opt/McAfee/cma/bin/cma
root      8186  8175  0 11:38 ?        00:00:00 /opt/McAfee/cma/bin/cma
root      8187  8175  0 11:38 ?        00:00:00 /opt/McAfee/cma/bin/cma
root      8188  8175  0 11:38 ?        00:00:00 /opt/McAfee/cma/bin/cma
root      8189  8175  0 11:38 ?        00:00:00 /opt/McAfee/cma/bin/cma
root      8190  8175  0 11:38 ?        00:00:00 /opt/McAfee/cma/bin/cma
root      8191  8175  0 11:38 ?        00:00:00 /opt/McAfee/cma/bin/cma
user   8193  6510  0 11:38 pts/14   00:00:00 grep --color=auto McA

Any ideas where I can look to determine why the agent does not start up on bootup and only manually.

1 Reply
tlange
Level 13
Report Inappropriate Content
Message 2 of 2

Re: Agents will not start on bootup

look at the /opt/McAfee/cma/scratch/etc/log file to see what is happening when the agent starts up.  i also would suggest to call into support and open a ticket so this can be looked at further.