cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Re: Problem with ENS 10.6.1+November Update and Citrix XenApp 7.15

Jump to solution

Hello everyone,

are there any news on this problem yet?

Unfortunately I found the described error also with us.

 

Config:

ES 10.6.1  AMCore 3614

Citrix XenApp 7.15

Certificates Options for Citix have been set

Ticket opened and MER file uploaded.

 

Many greetings

xaba_sg
Level 8
Report Inappropriate Content
Message 62 of 71

Re: Problem with ENS 10.6.1+November Update and Citrix XenApp 7.15

Jump to solution

For now the only solution is set the exclusions (read and write) on Citrix processes.

This solution is not usable, for my company, and we are waiting an answer from the support.

My last activity was to send new logs: Amtrace, Mer and ProcessMonitor for the two situations one working with 10.5.4 and one not working with 10.6.1.

To make a comparison, i think.

For the moment I stay with viruscan 8.8 on the VDA Citrix.

 

kblowe
Level 10
Report Inappropriate Content
Message 63 of 71

Re: Problem with ENS 10.6.1+November Update and Citrix XenApp 7.15

Jump to solution

Hello,

Was there any assistance from support on your case? What was the outcome?

I am experiencing the same issue.

Thanks.

SWISS
Reliable Contributor
Reliable Contributor
Report Inappropriate Content
Message 64 of 71

Re: Problem with ENS 10.6.1+November Update and Citrix XenApp 7.15

Jump to solution

Hello,

Anybody an Update if the thematic is STILL Valid for Server 2016 Terminal Server and ENS 10.6.1 MAY 2019 UPDATE? We have two customer on which we are still unsure after a lot of testing if McAfee could be the source. Both have HIGH configured Exclusion and almost anything in LOW/HIGH Risk and active.

Customer has some Lag sometimes and we are unable to reproduce. It's not Certificate Revocation and anything else which we are aware off. 

 

Versions ENS:

10.6.1.1449
10.6.1.1550

 

Found a good blog entry which describes the API Hooks Citrix does.

https://helgeklein.com/blog/2015/10/citrix-xenappxendesktop-api-hooking-explained/

Greetings from Switzerland

 

xaba_sg
Level 8
Report Inappropriate Content
Message 65 of 71

Re: Problem with ENS 10.6.1+November Update and Citrix XenApp 7.15

Jump to solution

Update.

Mcafee SR Support team ask me to try this (1 month Ago 😞

"As I already mentioned, it is necessary to check whether the problem persists after updating the AM core content after version 3682.0 or later."

 

I asked for a greater explanation, and if the problem was solved forever and this was the answer:

"AMCore Content has solved this problem by reducing the scanning of files written by Citrix. This will never be reversed. The only risk is when Citrix starts signing its software with a new certificate and the customer updates the Citrix software before McAfee sees the new certificate. To be sure, that McAfee is always ready for this, the customer can run GetClean on the Citrix binaries before updating Citrix."

 

For now with ENS 10.6.1 + November Update and Amcore update i dont have problem on Citrix Xenapp 7.15 CU2.

 

 

kblowe
Level 10
Report Inappropriate Content
Message 66 of 71

Re: Problem with ENS 10.6.1+November Update and Citrix XenApp 7.15

Jump to solution

Hello,

I am experiencing this same issue with Citrix Xen Desktop 7.15 1912 LTSR and McAfee ENS 10.7 On-Access Scan policy. There is a lag during our log on sessions to Citrix. When the OAS is disabled there is no lag at all. I allowed the Citrix certificate and set the ENS On-Access Scan policy to write to disk instead of selecting let McAfee decide. But I'm not sure that is going to solve the issue. I will see with further testing today if the lag has lessened. I have added all the exclusions Citrix recommended for anti-virus, but any suggestions would be help at this point.

ENS 10.7 April 2020 Update with Hotfix 199847, AMCORE 4245

 

Thanks.

Nik2
Level 7
Report Inappropriate Content
Message 67 of 71

Re: Problem with ENS 10.6.1+November Update and Citrix XenApp 7.15

Jump to solution
Is there a fix for this?

Re: Problem with ENS 10.6.1+November Update and Citrix XenApp 7.15

Jump to solution

As far as I know, the error no longer occurs in the current ENS 10.7 version

xaba_sg
Level 8
Report Inappropriate Content
Message 69 of 71

Re: Problem with ENS 10.6.1+November Update and Citrix XenApp 7.15

Jump to solution

I coming back to this my old post after 2 years, we have been using Viruscan 8.8 until today for this problem.

Yesterday I installed a new Citrix site with 7.15 U7, with Windows 2016 and ENS 10.7 February update.

And I am pleased to note that nothing has changed.....

After ENS installation, user should wait 50seconds with the connection Citrix popup on screen, stuck after UPM loading. Also after installing the antivirus server works very badly...

 

I re-try to set exclusions and certificate.

This post should not set as RESOLVED.

Nik2
Level 7
Report Inappropriate Content
Message 70 of 71

Re: Problem with ENS 10.6.1+November Update and Citrix XenApp 7.15

Jump to solution

10.5 works fine but is end of life. Let me know if you get anywhere as i cant even get a change throught without a confirmed fix

You Deserve an Award
Don't forget, when your helpful posts earn a kudos or get accepted as a solution you can unlock perks and badges. Those aren't the only badges, either. How many can you collect? Click here to learn more.

Community Help Hub

    New to the forums or need help finding your way around the forums? There's a whole hub of community resources to help you.

  • Find Forum FAQs
  • Learn How to Earn Badges
  • Ask for Help
Go to Community Help

Join the Community

    Thousands of customers use the McAfee Community for peer-to-peer and expert product support. Enjoy these benefits with a free membership:

  • Get helpful solutions from McAfee experts.
  • Stay connected to product conversations that matter to you.
  • Participate in product groups led by McAfee employees.
Join the Community
Join the Community