cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Level 10
Report Inappropriate Content
Message 1 of 37

Searching available Encryption Providers

Jump to solution

Hello!

My scenario:

Have been encrypting with EEPC 6.2 for about 8 months now without a hitch. Tried pushing out the 7.0.1 encryption and it works great on computers that have already been running 6.2. The problem is when trying to start encryption from scratch with 7.0.1 it never activates. It sits at "Searching available encryption providers" and stays inactive. After several hours it changes to "Starting Policy Enforcement" but still stays at inactive and never encrypts.

I've gone through the logs and can't seem to find anything that leads me anywhere. There are errors but searching the forum and internet provide no help.

Known:

OS: Windows 7 32 bit

HD: 2 Partitions - 1 hidden at 100 MB and 1 has OS/data on it

ePO: 4.6

EEPC: 7.0.1.354

-Works when upgrading from 6.2

-Fails when installing from scratch

-When pressing "Collect and Send Props" or "Send Events" it takes a lot longer to show results in Agent Monitor than version 6.2

Attached is the log.

Please Help!

1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Level 11
Report Inappropriate Content
Message 36 of 37

Re: Searching available Encryption Providers

Jump to solution

Hello,

Just for reference this is now recorded in https://kc.mcafee.com/corporate/index?page=content&id=KB79299.

Please refer to it if you need to open a service request with our Support.

HTH,

Fausto

View solution in original post

36 Replies
Highlighted
Level 10
Report Inappropriate Content
Message 2 of 37

Re: Searching available Encryption Providers

Jump to solution

Am I the only one running into this problem with EEPC 7.0?

Highlighted
Level 13
Report Inappropriate Content
Message 3 of 37

Re: Searching available Encryption Providers

Jump to solution

No I have the same issue, although it seemed to have only been on our new lenovo PC's. I'm going to have to have a look at this and see if thats correct.

Highlighted
Level 10
Report Inappropriate Content
Message 4 of 37

Re: Searching available Encryption Providers

Jump to solution

interesting... I am using Lenovo T430u's as my test machines. I'm going to try this out with some other test machines I have, Dell E6420's.

Highlighted
Level 10
Report Inappropriate Content
Message 5 of 37

Re: Searching available Encryption Providers

Jump to solution

Looks like the Dell E6420 does the same thing as the Lenovo's.

Highlighted
Level 13
Report Inappropriate Content
Message 6 of 37

Re: Searching available Encryption Providers

Jump to solution

I've got some old HP SFF kicking around im trying one of them tonight, as soon as I can kick the engineers off it.

Have you tried support yet?

I guess I'll have to submit a MER and a case either way as we have standardised on these lenovo m92s now.

Message was edited by: tonyb99 on 22/08/13 16:53:56 IST
Highlighted
Level 10
Report Inappropriate Content
Message 7 of 37

Re: Searching available Encryption Providers

Jump to solution

I do have a case open with Gold Support. So far they aren't very helpful and just pointing me to KB articles that I've already read and tried. I have an email into our McAfee rep. though. Hopefully he can help dig into this.

Highlighted
Level 13
Report Inappropriate Content
Message 8 of 37

Re: Searching available Encryption Providers

Jump to solution

Yeah I've just started this up with no issues on 2 old HP/Compaq models so im guessing its a modern BIOS issue with the lenovo model.

At least its not directly EPO related.

I'll log a case with Platinum in the morning

Highlighted
Level 10
Report Inappropriate Content
Message 9 of 37

Re: Searching available Encryption Providers

Jump to solution

So far I haven't had a single one activate. I have tried different variations below.

multiple Lenovo T430u's with Bios versions 2.06 and 2.08.

Dell E6420 (from 2012) with Bios version A13.

Dell E6400 (from 2009) with Bios version A12.

Highlighted
Level 10
Report Inappropriate Content
Message 10 of 37

Re: Searching available Encryption Providers

Jump to solution

Interesting note... If I install the Agent with version 7.0.1 but install EEPC with version 6.2 then it will actiavte and encrypt fine.

Message was edited by: tcox8 on 8/22/13 3:05:19 PM CDT
You Deserve an Award
Don't forget, when your helpful posts earn a kudos or get accepted as a solution you can unlock perks and badges. Those aren't the only badges, either. How many can you collect? Click here to learn more.

Community Help Hub

    New to the forums or need help finding your way around the forums? There's a whole hub of community resources to help you.

  • Find Forum FAQs
  • Learn How to Earn Badges
  • Ask for Help
Go to Community Help

Join the Community

    Thousands of customers use the McAfee Community for peer-to-peer and expert product support. Enjoy these benefits with a free membership:

  • Get helpful solutions from McAfee experts.
  • Stay connected to product conversations that matter to you.
  • Participate in product groups led by McAfee employees.
Join the Community
Join the Community