Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

SSO Pausing at Ctrl+Alt+Del Prompt

EE Agent


Windows 7 Enterprise 64bit SP1

During a pilot I rolled out 37 machines on EEPC with Pre-boot Auth enabled with SSO synched with AD credentials.

It was working well for about a month. Now we see the same users/machine with the problem where SSO pauses at the "Press CTRL+ALT+DEL to Logon" windows screen. When a user presses ctrl+alt+del then SSO continues to log them in without needing to re-enter windows credentials.

We first thought it only happened when the network was disconnected, but after some testing we noted the occurrences are random. It seems to go away for a short while if a gpupdate /force is run on the machines. But the problem reappears after a few minutes. I know it sounds like a GPO issue but we don't easily modify GPO.

Has anyone else come across this problem with EEPC 6.2?

Any ideas to narrow dows the problem?

Message was edited by: stefancaspersz on 24/04/13 1:44:58 PM
0 Kudos
1 Reply
Level 13

Re: SSO Pausing at Ctrl+Alt+Del Prompt

I had a similar issue with a 6.1.x version, some users would just hang at the windows press ok to login warning message screen for up to 5 minutes.

I think in the end I just upgraded them to the latest and the problem went away, That was to version Version 7 is also good (although dosnt play as nice with XP).

Also check the rest of the mcafee software is up to date, we have got agent/VSE and HIPs up to date recently which might also be helping.



0 Kudos