cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reliable Contributor twenden
Reliable Contributor
Report Inappropriate Content
Message 1 of 7

Problem with McAfee Drive encryption 7.1.3.559 not working with Agent 5.x including the newer 5.0.3.272

Jump to solution

We have been having an ongoing issue with Drive encryption 7.1.3.559 with any version of Agent 5.x including the newly released 5.0.3.272. We have been seeing that encryption policies won't be enforced with agent 5.x. On the agent status monitor EEADMIN disappears. If we revert back to agent 4.8.0.1938 then the policies will start being enforced again and EEADMIN shows up under the agent status monitor. I have spent a lot of time with McAfee tech support and don't seem to get anywhere with them. On the Drive Encryption System Status screen, on the client, it won't show a policy enforcement time stamp like you see with agent 4.8.

It is very frustrating as it is stopping us from using agent 5.x as we need to have encryption work. Anyone else seen  policies issues with drive encryption when using agent 5.x?

1 Solution

Accepted Solutions
Reliable Contributor twenden
Reliable Contributor
Report Inappropriate Content
Message 7 of 7

Re: Problem with McAfee Drive encryption 7.1.3.559 not working with Agent 5.x including the newer 5.0.3.272

Jump to solution

Opened up a support case. The tech found out that our encryption policies were not set to enforce from the top of the tree. This was causing the issue with EEADMIN not showing. Made the change and it know enforces policies with ePO Agent 5.0.3.

6 Replies
Highlighted

Re: Problem with McAfee Drive encryption 7.1.3.559 not working with Agent 5.x including the newer 5.0.3.272

Jump to solution

Yes, I have the same problem, I had a call logged but got nowhere and eventually downgraded the agent to 4.8 for devices with encryption (Lenovo X1 Carbon Laptops), I've found that with agent 5 and drive encryption 7.1.3.547 the "Check New Policies" in the McAfee Agent Monitor stops responding. All endpoints without drive encryption are ok with agent 5.

I was hoping 5.0.3 would fix it !!!

Reliable Contributor twenden
Reliable Contributor
Report Inappropriate Content
Message 3 of 7

Re: Problem with McAfee Drive encryption 7.1.3.559 not working with Agent 5.x including the newer 5.0.3.272

Jump to solution

Glad that I am not the only one facing this issue. I originally opened a case in Nov for this issue and was told that it is a known issue and to wait for agent 5.0.3. Well, this agent does not fix this bug. I am currently going to try the new DE hotfix 7.1.3.590 to see if that fixes this issue. I hate dealing with support as they make you jump through too many hoops. We really need agent 5.x as it is the only agent supported with ENS 10.1 which we need to start testing.

Reliable Contributor twenden
Reliable Contributor
Report Inappropriate Content
Message 4 of 7

Re: Problem with McAfee Drive encryption 7.1.3.559 not working with Agent 5.x including the newer 5.0.3.272

Jump to solution

Just upgraded to Drive Encryption 7.1.3.590 with Agent 5.0.3 and still the policies will not enforce with Drive encryption. Next step is to call support and then put pressure on our McAfee account rep as this needs to be fixed.

Re: Problem with McAfee Drive encryption 7.1.3.559 not working with Agent 5.x including the newer 5.0.3.272

Jump to solution

I'm planning to try DE hotfix 7.1.3.590 tomorrow, i'll post my findings

As a matter of interest do you have a separate ePO for testing or did you upgrade agent extensions to 5.0.3

Reliable Contributor twenden
Reliable Contributor
Report Inappropriate Content
Message 6 of 7

Re: Problem with McAfee Drive encryption 7.1.3.559 not working with Agent 5.x including the newer 5.0.3.272

Jump to solution

I do utilize a test ePO server for all my testing. Hate to do anything on the production server until I have tested in a non-production environment first.

Look forward to seeing what you find.

Reliable Contributor twenden
Reliable Contributor
Report Inappropriate Content
Message 7 of 7

Re: Problem with McAfee Drive encryption 7.1.3.559 not working with Agent 5.x including the newer 5.0.3.272

Jump to solution

Opened up a support case. The tech found out that our encryption policies were not set to enforce from the top of the tree. This was causing the issue with EEADMIN not showing. Made the change and it know enforces policies with ePO Agent 5.0.3.

More McAfee Tools to Help You
  • Subscription Service Notification (SNS)
  • How-to: Endpoint Removal Tool
  • Support: Endpoint Security
  • eSupport: Policy Orchestrator