cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted

Remove McAfee pre boot

Jump to solution

Hello,

We have decrypted and uninstalled McAfee Drive Encryption from ePO.

I checked on computer and it was indeed decrypted and McAfee seems to be uninstalled. After several reboot, the pre-boot screen is still present.

These computers are not anymore in ePO.

I've followed this with no succes :

https://kc.mcafee.com/corporate/index?page=content&id=KB76103&actp=LIST

https://docs.mcafee.com/bundle/drive-encryption-7.2.0-installation-guide-epolicy-orchestrator/page/G...

 

How can I remove this pre-boot screen since everything is uninstalled ?

 

Thanks !

1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Reliable Contributor
Reliable Contributor
Report Inappropriate Content
Message 2 of 3

Re: Remove McAfee pre boot

Jump to solution
Why these computers are not in ePO? There could be a problem in McAfee Agent communication and a policy update.
I always take the following procedure to successfully remove DE:
- assign a policy to decrypt disk and remove PBA (decrypt and remove PBA is in the same policy);
- uninstall DE (all 3 modules in order: Host (DE for Windows), Agent and Go.

I have 2 suggestions:
1. Possibly deinstallation of DE was not completed successfully. Could you try to install DE and uninstall it again from ePO console?
2. Please also have a look on EPR: https://kc.mcafee.com/corporate/index?page=content&id=KB90895
Could you uninstall DE components?

View solution in original post

2 Replies
Highlighted
Reliable Contributor
Reliable Contributor
Report Inappropriate Content
Message 2 of 3

Re: Remove McAfee pre boot

Jump to solution
Why these computers are not in ePO? There could be a problem in McAfee Agent communication and a policy update.
I always take the following procedure to successfully remove DE:
- assign a policy to decrypt disk and remove PBA (decrypt and remove PBA is in the same policy);
- uninstall DE (all 3 modules in order: Host (DE for Windows), Agent and Go.

I have 2 suggestions:
1. Possibly deinstallation of DE was not completed successfully. Could you try to install DE and uninstall it again from ePO console?
2. Please also have a look on EPR: https://kc.mcafee.com/corporate/index?page=content&id=KB90895
Could you uninstall DE components?

View solution in original post

Re: Remove McAfee pre boot

Jump to solution

Hello,

Thanks for your answer. We managed to solve the issue with your ideas.

1. Our decrypting policy was missing PBA removal

2. Reinstalling DE then assigning decrypting policy solved the issue of pre-boot.

Thanks a lot.

You Deserve an Award
Don't forget, when your helpful posts earn a kudos or get accepted as a solution you can unlock perks and badges. Those aren't the only badges, either. How many can you collect? Click here to learn more.

Community Help Hub

    New to the forums or need help finding your way around the forums? There's a whole hub of community resources to help you.

  • Find Forum FAQs
  • Learn How to Earn Badges
  • Ask for Help
Go to Community Help

Join the Community

    Thousands of customers use the McAfee Community for peer-to-peer and expert product support. Enjoy these benefits with a free membership:

  • Get helpful solutions from McAfee experts.
  • Stay connected to product conversations that matter to you.
  • Participate in product groups led by McAfee employees.
Join the Community
Join the Community