cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

HP 650 G1

Jump to solution

I wanted to see if we can get something towards a final solution for this. We've gotten a lot of work from home requests due to the current situation around the world. Our divisions in our environment have been hording HP 650 G1 Dual Core laptops.

We're currently using ENS and Encryption V. 7.2.9.5 as our current production for Encryption.

With SSO enabled, we're experiencing that after the pre-boot authentication the screen just goes black, and never boots.

We use UEFI but have a history of Legacy, so there's a mix of each. We're using Windows 10 v. 1809 and some with 1803 currently upgrading.

We have had ONE successful HP 650 G1 encrypt after being able to boot into safe mode and update a video driver, the rest are just getting a blank screen.

Is there any other suggestions? I was looking for a Hardware Compatibility tool but under the enterprise login, I'm not able to find it.

If anyone has any suggestions or can direct me to the tool for DE Hardware issues, that would be very helpful while we get people to work from home. 

1 Solution

Accepted Solutions
jsubbura
McAfee Employee
McAfee Employee
Report Inappropriate Content
Message 2 of 2

Re: HP 650 G1

Jump to solution

HI @ChristopherTB ,

Thank you for writing in here.

We had issues with MDE 7.2.9.5 as you suggested, so we advise you to update to MDE 7.2.9.17 to get most of the issues fixed.

Kindly make sure you have the firmware in these machines updated to their latest version.

Kindly make sure you have the Hardware Compatibility xml file version updated to version 92 in the EPO server settings page,

https://kc.mcafee.com/corporate/index?page=content&id=KB81900

 

You can download the Drive Encryption package and extract the same and can check the MDE Misc folder to get the Hardware Compatibility Tool

misc.PNG

 

Thank you.

Regards,
Jithendran S
McAfee Employee

View solution in original post

1 Reply
jsubbura
McAfee Employee
McAfee Employee
Report Inappropriate Content
Message 2 of 2

Re: HP 650 G1

Jump to solution

HI @ChristopherTB ,

Thank you for writing in here.

We had issues with MDE 7.2.9.5 as you suggested, so we advise you to update to MDE 7.2.9.17 to get most of the issues fixed.

Kindly make sure you have the firmware in these machines updated to their latest version.

Kindly make sure you have the Hardware Compatibility xml file version updated to version 92 in the EPO server settings page,

https://kc.mcafee.com/corporate/index?page=content&id=KB81900

 

You can download the Drive Encryption package and extract the same and can check the MDE Misc folder to get the Hardware Compatibility Tool

misc.PNG

 

Thank you.

Regards,
Jithendran S
McAfee Employee

View solution in original post

You Deserve an Award
Don't forget, when your helpful posts earn a kudos or get accepted as a solution you can unlock perks and badges. Those aren't the only badges, either. How many can you collect? Click here to learn more.

Community Help Hub

    New to the forums or need help finding your way around the forums? There's a whole hub of community resources to help you.

  • Find Forum FAQs
  • Learn How to Earn Badges
  • Ask for Help
Go to Community Help

Join the Community

    Thousands of customers use the McAfee Community for peer-to-peer and expert product support. Enjoy these benefits with a free membership:

  • Get helpful solutions from McAfee experts.
  • Stay connected to product conversations that matter to you.
  • Participate in product groups led by McAfee employees.
Join the Community
Join the Community