Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Level 7

McAfee EE not fully loading Pre-Boot screen - no login box

Dell E3510

Have also seen this issue with the E7710 and occasionally the  E7270 - No conclusive/helpful answers...

After encryption. Sometimes after 1st restart, anywhere after.

Machine restarts to either the grey or blue Pre-boot McAfee screen, with no login box.

Same results after wipe/reimage.

Updating Agent to 5.0.4

Updating MDE to

No change.

Pic Attached. Any ideas? Thanks in advance!


System Information 

Computer Name: A6LY2CG2


McAfee Host Intrusion Prevention 

Version number: 8.0

Build date: Friday, July 15, 2016

Build Number:

License Type: Licensed

Expiration Date 

Language: Automatic

Security Content Version:

Security Content Created On: Thursday, January 05, 2017

Patch: 8



McAfee Agent 

Version number:

Status: Managed

SuperAgent: Peer to Peer

Last security update check: 2/9/2017 4:37:04 PM

Last agent-to-server communication: 2/9/2017 4:36:34 PM

Agent to Server Communication Interval (every): 4 hours

Policy Enforcement Interval (every): 15 minutes

Agent ID: {15c3ebfa-eef0-11e6-023f-18dbf2165a73}

ePO Server/Agent Handler 

DNS Name:

IP Address:

Port Number: 80

DNS Name:

IP Address:

Port Number: 80



McAfee ePO Deep Command Discovery Plugin 

Version number:

Language: Multiple



McAfee DLP Endpoint 

Version number:

Language: English (United States)



McAfee Drive Encryption Agent 

Version number:

Language: Multiple



McAfee File and Removable Media Protection 

Version number:

Language: Multiple



McAfee Drive Encryption 

Version number:



McAfee VirusScan Enterprise + AntiSpyware Enterprise 

Version number: 8.8.0 (

Build date: 1/16/2014


Anti-virus License Type: licensed


Scan engine version (32-bit): 5800.7501


Scan engine version (64-bit): 5800.7501


DAT version: 8433.0000

DAT Created on: 2/8/2017


Number of Signatures in extra.dat: 0

Name of threats that extra.dat can detect: None 

Buffer Overflow and Access Protection DAT version: 659


Installed Patches: 4


Installed Modules: 



Copyright © 1995-2016 McAfee, Inc. 

All Rights Reserved. 

0 Kudos
1 Reply
Level 13

Re: McAfee EE not fully loading Pre-Boot screen - no login box

Moved to Encryption: EEM Managed forum for better response.


McAfee Volunteer Moderator - Business Products

0 Kudos