cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Client never starts encryption.

I followed the quickstart verbatium except for when creating the installation set. I chose offline vice online. I then Installed eepc.exe on a client and when it reboots it never starts encryption. I went back to the device group properties and verified that I checked full encryption for all drives. I want the installation to install without any network connectivity.....any suggestions?
5 Replies
SafeBoot
Reliable Contributor
Reliable Contributor
Report Inappropriate Content
Message 2 of 6

RE: Client never starts encryption.

post your client log.

are you sure you picked encrypt all drives at the group you created the install set from, and you set the product to activate (not disable)?
mrgui
Level 7
Report Inappropriate Content
Message 3 of 6

RE: Client never starts encryption.

Unless you have a really big reason to do offline installs. If a machine might occasionally connect to the network (or internet if your server is in the DMZ), use online. The downside to running completely offline is that you have to manually get the encryption key from the machine and you can't control the machine. Unless your laptop is going into the edge of the solar system, I really suggest an online install. It seems that people often misunderstand what the offline install is actually intended for.

Don't forget... any machine that encrypts without getting offline encryption key imported into the database, is not remotely recoverable. If the server doesn't have the keys, you can't issue codes. It also removes your ability to disable a machine after XX days of inactivity.
Pete185
Level 7
Report Inappropriate Content
Message 4 of 6

RE: Client never starts encryption.

any error codes ?
eltax91
Level 7
Report Inappropriate Content
Message 5 of 6

RE: Client never starts encryption.

Did you hav the machine in a controlled or uncontrolled group?

If t's uncontrolled - have you definitely changed it at amchine level NOT group level?
SafeBoot
Reliable Contributor
Reliable Contributor
Report Inappropriate Content
Message 6 of 6

RE: Client never starts encryption.

post your client log.

did you create the install set from the group, or from the machine? Did you set the group to "disable" by any chance?
You Deserve an Award
Don't forget, when your helpful posts earn a kudos or get accepted as a solution you can unlock perks and badges. Those aren't the only badges, either. How many can you collect? Click here to learn more.

Community Help Hub

    New to the forums or need help finding your way around the forums? There's a whole hub of community resources to help you.

  • Find Forum FAQs
  • Learn How to Earn Badges
  • Ask for Help
Go to Community Help

Join the Community

    Thousands of customers use the McAfee Community for peer-to-peer and expert product support. Enjoy these benefits with a free membership:

  • Get helpful solutions from McAfee experts.
  • Stay connected to product conversations that matter to you.
  • Participate in product groups led by McAfee employees.
Join the Community
Join the Community