cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
relayer77
Level 10
Report Inappropriate Content
Message 1 of 3

DLP windows explorer file transfer events not being generated

Jump to solution

running 9.1 DLP and 4.5 ePO on a W2K8 R2 platform

Under Content Protection/ Protection Rules/ Monitor File Transfers, we can't  get the explorer file transfer to produce popups or monitor events as it is configured to do.

It is configured to monitor and notify. If we plug in a usb the popup shows up (device control rule works fine, I realize this is a separate policy)  and notifies the user correctly. But then if we do a copy and paste  of a file from say, the desktop, to the removable USB device, there is no popup, and there is no event generated in DLP monitor.

We've tried overwriting with a policy from another build that is working properly, to no avail. We have played with the settings again and precisely mirrored them to the known good configuration in the other build, and it still doesn't work.

We've tried toggling the rule in protection rules, to exclude and then again inculde the windows explorer for file transfer monitoring. No dice.

Any tips?

1 Solution

Accepted Solutions
relayer77
Level 10
Report Inappropriate Content
Message 3 of 3

Re: DLP windows explorer file transfer events not being generated

Jump to solution

Turned out we were working with a system that just wouldn't work... we tried the same thing on another win 7 build , 6.1.7600, and no problem. Sigh.... hours shot to hell troubleshooting always makes me SO happy.

View solution in original post

2 Replies
relayer77
Level 10
Report Inappropriate Content
Message 2 of 3

Re: DLP windows explorer file transfer events not being generated

Jump to solution

To clarify: the rule in question above is a 'file transfer protection rule'

Thanks!

relayer77
Level 10
Report Inappropriate Content
Message 3 of 3

Re: DLP windows explorer file transfer events not being generated

Jump to solution

Turned out we were working with a system that just wouldn't work... we tried the same thing on another win 7 build , 6.1.7600, and no problem. Sigh.... hours shot to hell troubleshooting always makes me SO happy.

View solution in original post

You Deserve an Award
Don't forget, when your helpful posts earn a kudos or get accepted as a solution you can unlock perks and badges. Those aren't the only badges, either. How many can you collect? Click here to learn more.

Community Help Hub

    New to the forums or need help finding your way around the forums? There's a whole hub of community resources to help you.

  • Find Forum FAQs
  • Learn How to Earn Badges
  • Ask for Help
Go to Community Help

Join the Community

    Thousands of customers use the McAfee Community for peer-to-peer and expert product support. Enjoy these benefits with a free membership:

  • Get helpful solutions from McAfee experts.
  • Stay connected to product conversations that matter to you.
  • Participate in product groups led by McAfee employees.
Join the Community
Join the Community