cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Every time I start my computer the Mcafee "main" window opens

Jump to solution

I have a Windows 10 PC with Total Protection and for the last few days when I start my computer the Mcafee main window opens (the one that says home, pc security, identity, privacy, account). It's very annoying to always have to close the window so does anyone have any ideas? I tried contacting support and they were no help.

3 Solutions

Accepted Solutions

Re: Every time I start my computer the Mcafee "main" window opens

Jump to solution

Ok Issue solved after reinstall.

0 Kudos
robby2k9
Level 8

Re: Every time I start my computer the Mcafee "main" window opens

Jump to solution

Things never run smoothly for me! Got an update today to 16.0 R7 - the good news is I don't get the McAfee screen on booting any more, the bad new is I DO get a nag screen from Windows telling me my windows firewall is off! My first thought was to tell windows notifications to ignore it, but I can't as its blocked because "McAfee has control" Anyone know of a fix?

0 Kudos
robby2k9
Level 8

Re: Every time I start my computer the Mcafee "main" window opens

Jump to solution

Gave up trying to fix it and uninstalled/reinstalled McAfee. That's done the trick.

0 Kudos
126 Replies
Peacekeeper
Level 20

Re: Every time I start my computer the Mcafee "main" window opens

Jump to solution

I have that as well I have added this issue to our moderator call agenda on Monday. Will update you.

Please post the version I have livesafe with McAfee security Centre version 16.5.190

0 Kudos
catdaddy
Level 20

Re: Every time I start my computer the Mcafee "main" window opens

Jump to solution

Ooooops...Did not see your Reply Mate.

Cliff
McAfee Volunteer
0 Kudos
catdaddy
Level 20

Re: Every time I start my computer the Mcafee "main" window opens

Jump to solution

Discussion successfully moved from SecurityCenter to General Discussion

While I have not experienced this happening, one of my Colleagues has and brought this up as a Topic of Discussion Monday on our Conference call. Could you specifically let us know what Version/Build you are running?

Either myself or One of my Colleagues will report back what was determined by the Senior Level Engineers.

Thank you,

Cliff

McAfee Moderator

Consumer Products

Cliff
McAfee Volunteer
0 Kudos

Re: Every time I start my computer the Mcafee "main" window opens

Jump to solution

Total Protection version 16.0.5

Security center version 16.5

build 16.5.190

affid 1274

Virus scan version 20.5

build 20.5.177

engine 3170

Personal firewall version 17.5

build 17.5.145

quick clean and shredder version 16.5

build 16.5.181

vulnerability scanner version 6.5

build 6.5.140

catdaddy
Level 20

Re: Every time I start my computer the Mcafee "main" window opens

Jump to solution

Thank you 

Cliff
McAfee Volunteer
0 Kudos
johnross1983
Level 7

Re: Every time I start my computer the Mcafee "main" window opens

Jump to solution

i came here to ask the exact same question, first i thought may it had always happened then never noticed, but after convincing myself this was unusual to restart and pop up every time. I am a member of Windows Insider Programme,  so at first thought it may have had something to do with that also...

0 Kudos
catdaddy
Level 20

Re: Every time I start my computer the Mcafee "main" window opens

Jump to solution

We will be discussing this Monday.

Cliff
McAfee Volunteer
0 Kudos
Peacekeeper
Level 20

Re: Every time I start my computer the Mcafee "main" window opens

Jump to solution

I assume both you on new blue interface or are any of you still on the green one?

0 Kudos
ripley
Level 8

Re: Every time I start my computer the Mcafee "main" window opens

Jump to solution

I also have this issue. I thought it was due to the Windows 10 Fall Update as it started on my laptop on the same day as that update, but my desktop has also had the same update and is fine. I have Total Protection with the same version on both machines.  It is the same version as ultrasuperman's above, save that my Security Center Affid is 1289 and I also have:

WebAdvisor

Version 4

Build 4.0.7.141

Affid 0

Last updated on 16/11/2017

I have the blue interface.

Thanks

0 Kudos